Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 14:36

"Συν Ενα - Μιχάλης Τούµπουρος": Στην τελική ευθεία η παράσταση  «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»

Γράφτηκε από την

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει πρόβες το Θεατρικό σχήµα “Συν Ενα - Μιχάλης Τούµπουρος” µπαίνοντας στην τελική ευθεία για το ανέβασµα του έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», του Αµερικανού συγγραφέα ΕΕντουαρντ Αλµπι.

Πρόκειται για ένα δραµατικό έργο με στιγµές που αναδύουν ένα αιχμηρό µαύρο χιούμορ, πολύ πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συµβολισµούς που καλύπτουν όλο το φάσµα της κοινωνικής ζωής. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την«κόλαση του οικιακού βίου». Το μεγαλύτερο μέρος της δραµατικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά µοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει µία πιο «συµβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συµβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά». 

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, µετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου, µουσική επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση, σκηνικά-κοστούμια-φωτισµοί: Κώστας Κατσουλάκης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα. Παίζουν µε σειρά εμφάνισης: Σοφία Μποτσέα, Νίκος

Κυριακουλάκος, Νίκος Καπόπουλος, Γιώτα Μπούνα, Χαρούλα Νίκου.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Φιλαρµονικής στις 9.15 μ.µ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 19 Νοεµβρίου, Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη - Πέµπτη - Παρασκευή στις 9.15 µ.μ. και Σάββατο - Κυριακή στις 8 μ.µ.