Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 08:44

Μαγική συναυλία με την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία Rosarte στην Κυπαρισσία

Μια μαγική μουσική βραδιά είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό το βράδυ του Σαββάτου, με την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία Rosarte στη συναυλία που έδωσε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Μια βραδιά με την οποία ο δήμος υποδέχθηκε το 2018, ενώ τίμησε και την πρώην αντιδήμαρχο Κυπαρισσίας Πηνιώ Βασιλοπούλου και τον παραολυμπιονίκη από τα Φιλιατρά Θεόδωρο Αλεξά, για την προσφορά και τον αγώνα τους.

Η συναυλία ήταν μοναδική καθώς πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές παιδικές χορωδίες υπό της διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από αρκετές χώρες, αλλά και γνωστά κομμάτια μεγάλων ξένων και Ελλήνων δημιουργών χάρισαν σε όλους μια αξέχαστη βραδιά - και το κοινό ανταποκρίθηκε με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.

 

    

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας που έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά τονίζοντας ότι πρέπει να κρατάμε ό,τι σημαντικό του παρελθόντος και να συνεχίζουμε. Σημείωσε ακόμα ότι χρειαζόμαστε έναν κόσμο πιο συνεκτικό όπου θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η συνέργεια. Μιλώντας για τη χορωδία τόνισε ότι η περιοχή της Τριφυλίας είναι ένας τόπος ποιοτικός, και ένα τέτοιο μουσικό σύνολο της ταιριάζει. Αναφέρθηκε έπειτα στην κ. Βασιλοπούλου τονίζοντας ότι ασχολήθηκε με τα κοινά σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν συνηθισμένο για τις γυναίκες, ενδιαφέρθηκε για την πόλη της και τους πολίτες και συνέχισε να το κάνει ακόμη και όταν αποχώρησε. Για τον κ. Αλεξά είπε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να αναδείξει τέτοιους ανθρώπους από τους οποίους εμείς πρέπει να πάρουμε μηνύματα και διδάγματα. Συμπλήρωσε πως μεταξύ αυτών που θα τιμηθούν από το δήμο θα είναι και ο ιερέας Γρηγόριος Σταθόπουλος από τους Γαργαλιάνους, που σε ηλικία 92 ετών συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να είναι κοντά στο ποίμνιό του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς αναφερόμενος στα δύο τιμώμενα πρόσωπα σημείωσε ότι την κ. Βασιλοπούλου αυτό που την διέκρινε ήταν η αγάπη της για την Κυπαρισσία και τους πολίτες της - ενώ για τον κ. Αλεξά τόνισε ότι με την προσπάθεια που κάνει μέσα από τον αθλητισμό είναι ένα παράδειγμα για όλους και κυρίως για τα παιδιά, δείχνοντας ότι μπορούμε να πετύχουμε, παρά τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται.

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών πλακετών από το δήμαρχο, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανδρέα Μπουγά να σημειώνει για την κ. Βασιλοπούλου ότι ο δήμος την τιμά για τα 54 χρόνια κοινωνικής της προσφοράς, ενώ για τον κ. Αλεξά ότι ο δήμος τον τιμά για την προσφορά του στον αθλητισμό και τα ευγενή ιδεώδη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Στο πρόσωπο του Θοδωρή Αλεξά, ανέφερε, η συμμετοχή, η προσπάθεια, οι ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία, η ηθική, η προσωπική υπέρβαση αναδεικνύονται αρετές μιας κοινής εν ειρήνη συμπόρευσης αθλητών που προέρχονται από διαφορετικές αθλητικές και πολιτισμικές κουλτούρες.

Από την πλευρά της η κ. Βασιλοπούλου ευχαρίστησε το δήμο και προσωπικά το δήμαρχο για την τιμή που της έκανε, τονίζοντας ότι στα 54 χρόνια που ήταν στο δήμο σκοπός της ήταν να βοηθήσει τους πολίτες και ειδικά τους αδύναμους πολίτες και οικογένειες. Ο κ. Αλεξάς αφού ευχαρίστησε όλους σημείωσε ότι πρέπει να παρακινούμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, καθώς μαθαίνουν ότι με προσπάθεια και προγραμματισμό μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Επισήμανε δε ότι στο εξωτερικό τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν προτεραιότητα και δεν χρειάζεται γιατί υπάρχει παντού προσβασιμότητα. Πρέπει, είπε, και ο δήμος μας να είναι προσβάσιμος για όλα τα άτομα, έτσι ώστε να αισθάνονται όλοι ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Κ.Μπ.