Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 20:48

Καλαμάτα: Αβραντίνης και Κουλαϊδής μίλησαν για την εκπαίδευση

 

 

Η εκδήλωση με τίτλο “Εκπαίδευση: μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία” έγινε χτες το απόγευμα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το “Βιβλιόπολις” στην Εφημερίδα “Ελευθερία”, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη “Εκπαίδευση: ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει” (“The Athens Review of Books”).

Ομιλητές ήταν οι: Τάσος Αβραντίνης συγγραφέας του βιβλίου, Βασίλης Κουλαϊδής ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Τάσος Ι. Αβραντίνης είναι δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών “Μάρκος Δραγούμης”. Ασχολείται ιδιαίτερα με την οικονομία, τα ατομικά δικαιώματα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής και αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Τα άρθρα του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-rooster.gr. Ο Βασίλης Κουλαϊδής είναι καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής θεματικής ενότητας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας. Εχει συγγράψει σειρά βιβλίων στην ελληνική και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Διευθύνει ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη σχέση "επιστήμης - κοινωνίας - επικοινωνίας". Tη συζήτηση συντόνισε ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Σταυριανόπουλος.