Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 12:17

Μεγάλη απήχηση η εκδήλωση για τον Ρόαλντ Νταλ

Μάγισσες…. γέμισε η Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή.

Στο χώρο του αναγνωστηρίου πολλοί μικροί και μεγάλοι φίλοι του βιβλίου είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την  εκδήλωση - αφιέρωμα στον Ρόαλντ Νταλ, τον μεγάλο φιλικό γίγαντα της παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για εκδήλωση που οργάνωσε η ομάδα Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Οι μικροί λογοτέχνες της Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα, δραματοποίησαν και διάβασαν αποσπάσματα από έργα του σπουδαίου λογοτέχνη, παρουσίασαν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του και συγκίνησαν όταν αναφέρθηκαν στο πώς με αριστοτεχνικό τρόπο και καυστικό χιούμορ, ο Ρόαλντ Νταλ κρύβει μέσα στα βιβλία του τις μικρές και μεγάλες τραγωδίες της ζωής του.

Η Ομάδα Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά  έχει σταθερό σκοπό και στόχο να προωθεί την φιλαναγνωσία, να καλλιεργεί μια σταθερή και ουσιαστική σχέση με το βιβλίο και να ενθαρρύνει τους μικρούς λογοτέχνες να απολαμβάνουν την τέχνη του λόγου. Στην πορεία της αναζητά συνεργάτες και συνοδοιπόρους και αποτέλεσε ευτυχή συγκυρία η συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και την υπεύθυνη Νινέτα Σωτηράκη, που εργάζεται για μια βιβλιοθήκη, ζωντανή και ανοιχτή στην πόλη και τους ανθρώπους της. Γονείς, φίλοι και συμμαθητές απόλαυσαν αποσπάσματα από τις “Μάγισσες” του Νταλ, γέλασαν, αλλά και τρόμαξαν και σίγουρα κατάλαβαν ότι ένα βιβλίο μπορεί να είναι πολύ πιο απολαυστικό από μια ταινία, ειδικά όταν η ανάγνωση γίνεται ομαδικά και όχι μοναχικά. “Αν θέλουμε τα παιδιά μας ως ενήλικες πια, να σκύβουν μέσα στα βιβλία για να βρουν γέλιο, συγκίνηση, ευαισθησία, ανθρωπιά”, τόνισε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Δίμιζα εμψυχώτρια της Ομάδας, “πρέπει να καλλιεργούμε συστηματικά την τέχνη της απολαυστικής ανάγνωσης”.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Απόστολος Καρτσώνης, Μαριλένα Κουτέλα, Μαρίζα Κυριακού, Βίκυ Κωστολιά, Φλωρεντία Λέφα, Δήμητρα Μανωλοπούλου, Αφροδίτη Μπαχράμη, Βασιλιάνα Σταύρου.