Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 09:19

Γυρίσματα για την ταινία “Ζορμπάς” στη Στούπα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Γυρίσματα για την ταινία “Ζορμπάς” στη Στούπα (βίντεο-φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την ταινία “Ζορμπάς” στη Στούπα, με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Τσόκα και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών.

Μια ακόμα παραγωγή, που στόχο έχει να αναδείξει την ιστορία των ανθρώπων, που άφησαν το στίγμα τους στον τόπο μας, όπως και η Μαρία Κάλλας, η ταινία για τη ζωή της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει στη Στούπα εδώ και 5 ημέρες και ήδη έχουν λάβει μέρος πάνω από 100 εθελοντές. Θα ακολουθήσουν σκηνές στην Καλαμάτα, πάλι στη Στούπα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, με τον οποίο μιλήσαμε στο περιθώριο των γυρισμάτων την 4η ημέρα στη Στούπα, πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, αλλά είναι ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, το αποτέλεσμα του οποίου ελπίζει πως θα είναι εκπληκτικό, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων που συμμετέχουν και στην «ψυχή που δίνουν» στην ανάδειξη των γεγονότων.

Οπως τονίζει ο κ. Τσόκας, ο Γιώργης Ζορμπάς ήταν ο πραγματικός Ζορμπάς, τον οποίο δεν ξέρουν οι Ελληνες, νομίζοντας πολλοί πως είναι ο Κρητικός Ζορμπάς και πως το μυθιστόρημα του Καζαντζάκη αναφέρεται στην Κρήτη και όχι στη Στούπα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, όπως λέει, έχει αφιερώσει τη ζωή του να παρουσιάζει τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο και χάρη στον Θανάση Ψαρούλη και τους εθελοντές προχώρησε στα γυρίσματα «αυτής της μεγάλης παραγωγής, χωρίς χρήματα, για να αναδειχθεί όλος αυτός ο θησαυρός της Ελλάδας».

Τα γυρίσματα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 1 χρόνο. Στο ρόλο του Ζορμπά είναι ο Χρήστος Ζερίτης και όλοι οι συντελεστές είναι από τον τόπο μας, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί από τα τοπικά θεατρικά σχήματα.

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER