Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 18:23

Παρουσίαση βιβλίου στην Καλαμάτα: «Νεοζηλανδοί στην άμυνα και στο Ελληνικό αντάρτικο 1941-1945»

Το βιβλίο «Νεοζηλανδοί στην άμυνα και στο Ελληνικό αντάρτικο 1941-1945» (Eκδόσεις “Επίκεντρο”) του Χαράλαμπου - Δημήτρη Γουνελά θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου στις 8 μ.μ. στη «Μπουκαδούρα».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του κ. Γουνελάς αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για τη μάχη της Καλαμάτας (28/04/1941) και τη συμμετοχή των Νεοζηλανδών σε αυτή θα μιλήσει ο δημοσιογράφος της “Ε” Βασίλης Μπακόπουλος.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται και θ’ απευθύνουν χαιρετισμό ο Αυστραλός ιστορικός Jim Claven, ο επίτιμος γενικός Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης και ο Επιτετραμμένος της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα Andrea Biggi.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός (ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας) και μέλος της «Αρχείων τάξις» Παναγιώτης Ανδριανόπουλος. Τη βραδιά οργανώνουν: οι Εκδόσεις “Επίκεντρο”, το “Βιβλιόπολις”, η Ομάδα Ανάδειξης - Τεκμηρίωσης Μεσσηνιακής Ιστορίας, το “Mataroa”, η “Αρχείων τάξις”. Οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προβολές εικόνων. Πριν τη βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει σύντομος περίπατος (7 μ.μ.) στην παραλία και στο λιμάνι και παρουσίαση των κυριότερων γεγονότων όπου συνέβησαν κατά τη Μάχη της Καλαμάτας.