Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 19:26

“Ο κύκλος της άνοιξης”από τους αποφοίτους του Μουσικού

Δράσεις με τίτλο “Ο κύκλος της άνοιξης”, με συναυλίες  δωματίου, ομιλίες και θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζει από την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 9 μ.μ., ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο χώρο του σχολείου.

Ο κύκλος αυτός είναι αφιερωμένος στο Μουσικό Σχολείο της πόλης και τους μαθητές του και πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου Αποφοίτων για άνοιγμα στην κοινωνία, με σημαντικές συνεργασίες όπως με την μουσικό Β. Βασιλειάδη – καθηγήτρια φλάουτου, τον Κωνσταντίνο Σιάχο διευθυντή της Σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας και πρωτοψάλτη του ναού της Υπαπαντής, καθώς και με τον μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας Κωνσταντίνο Νικολέα. Οι συνεργασίες επεκτείνονται με απόφοιτους που ήδη έχουν διαγράψει ξεχωριστή πορεία στη μουσική κι όχι μόνο: Ταξιάρχης Γεωργούλης, Νικόλας Παλαιολόγος, Φιλοθέη Μαστέα, Ιφιγένεια Κουραμπά κ.α., αλλά και με καθηγητές του Σχολείου.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Τετάρτη 16 Μαΐου στις 9 μ.μ συναυλία με τίτλο “Τρεις ανάσες και ένα πιάνο” με τους: Βίκη Βασιλειάδη, Φιλοθέη Μαστέα, Σταύρο Τσότρα και Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο (αριθμός θέσεων 60 - με δελτίο εισόδου). Το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 9 μ.μ. εκδήλωση με τους Νικόλα Παλαιολόγο και Ταξιάρχη Γεωργούλη με τίτλο “Εγχορδα” (αριθμός θέσεων 60 - με δελτίο εισόδου). Την Δευτέρα 28 Μαΐου στις 8 μ.μ. παρουσίαση με τίτλο “Τι είναι η Βυζαντινή Μουσική, μια επισκόπηση στην ιστορία της” από τον Κωνσταντίνο Σιάχο (είσοδος ελεύθερη). Την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” ένα ταξίδι στην ιστορία του σχολείου με τίτλο “Εμείς παιδιά του Μουσικού” με τον Κωνσταντίνο Νικολέα, μέλη του Συλλόγου, μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και με καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (είσοδος ελεύθερη). Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, κλείνει ο πρώτος “Κύκλος της  άνοιξης”, με τη θεατρική παράσταση του Συλλόγου Αποφοίτων “Εντελώς παρανοικά” (είσοδος με δελτία εισόδου).

Οποιος επιθυμεί να προμηθευτεί έγκαιρα δελτίο εισόδου για κάποια εκδήλωση (δελτίο οικονομικής ενίσχυσης συλλόγου αξίας 5 ευρώ), μπορεί να καλέσει τηλεφωνικά στο 6955-933407  ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου “Alumni  Maria Callas of the Music School of Kalamata” ή  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@mariacallas.gr.