Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 07:51

Γενική συνέλευση και ξεναγήσεις από το «Διάζωμα» το Σαββατοκύριακο στο Λαύριο

Γράφτηκε από την
Γενική συνέλευση και ξεναγήσεις από το «Διάζωμα» το Σαββατοκύριακο στο Λαύριο

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το Σωματείο «Διάζωμα» αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λαύριο.

Η συνέλευση και οι παράλληλες εκδηλώσεις της θα λάβουν χώρα σε αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου: το Σάββατο 22 του μήνα από τη 1.30 έως τις 3.30 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ.

Μεταξύ άλλων, η διήμερη αυτή συνάντηση περιλαμβάνει 3 σημαντικές ομιλίες για το πρόγραμμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο», από τον Χρήστο Λάζο, συγγραφέα και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «Διάζωμα», τον Γιώργο Ν. Δερμάτη, δρα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve του Βελγίου, και τον Νίκο Μπελαβίλα, αν. καθηγητή Ε.Μ.Π. και διευθυντή του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος.

Επίσης την Κυριακή, μέσα από τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου θα ξετυλιχθεί καρέ καρέ όλη η 10ετής πορεία του σωματείου.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης, το «Διάζωμα» έχει οργανώσει για τους συμμετέχοντες μια σειρά περιπάτων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο προβλέπεται πρωινή επίσκεψη στα αρχαία μεταλλεία της Σούριζας, όπου μετά από περπάτημα 800 μέτρων μπορεί να θαυμάσει κανείς τα μεταλλουργικά εργαστήρια του 5ου και 4ου αι. π.Χ για τον καθαρισμό (εμπλουτισμό) του μεταλλεύματος αργύρου και μολύβδου. Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης με πεζοπορία, θα υπάρχει ένα μικρό πούλμαν για τη μεταφορά στον αρχαιολογικό χώρο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και το γεύμα, τα μέλη θα επισκεφθούν, μετά από πεζοπορία 15 λεπτών, το σπουδαίο αρχαίο θέατρο Θορικού, όπου θα γίνει ξενάγηση.

Την Κυριακή, μετά το πέρας των εργασιών και της ξενάγησης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, θ' ακολουθήσει συναυλία στο αμφιθέατρο του Πάρκου, με την Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο, τον Νίκο Μάνδυλα στο βιολί, τη Βάνια Παπαδημητρίου στο τσέλο και τη Λεονώρα Γαϊτάνου στο τραγούδι.

Τέλος, καθώς φέτος το σωματείο γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του, το διήμερο θα κλείσει με μια μικρή δεξίωση την Κυριακή το βράδυ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξη των μελών και των φίλων του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, εθελοντές του «Διαζώματος», του Σωματείου «Δίανθος», αλλά και του γραφείου «Somewhere we know», θα βρίσκονται κοντά στους συμμετέχοντες για οτιδήποτε χρειαστεί.

Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, οι ξεναγήσεις θα γίνουν από ομάδες αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού που δουλεύουν για την ανάδειξη των μνημείων αυτών. Επιπλέον, για τους αρχαιολογικούς χώρους θα διανεμηθεί πλούσιο ενημερωτικό υλικό.


NEWSLETTER