Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 17:56

Καλαμάτα: Ιστορίες για μεγάλους στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (βίντεο)

“Ο άνδρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες για μεγάλους” είναι ο τίτλος της παράστασης που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο Θέατρο Νηπιαγωγείο και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ, μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου.

Η δημιουργός της και πρωταγωνίστρια Βασιλική Σαραντοπούλου μίλησε για την παράσταση το Σάββατο, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα. Είπε ότι είναι μια αφηγηματική παράσταση με τέσσερα λαϊκά παραμύθια από τον κόσμο - και συγκεκριμένα από την παγκόσμια προφορική παράδοση ξεκινώντας από την Αφρική και καταλήγοντας μέχρι την Ιαπωνία. Ενα ταξίδι στον κόσμο και στα συναισθήματα των ανθρώπων τη χαρακτήρισε, που δανείζεται τον τίτλο από το πρώτο παραμύθι: έναν αιτιολογικό μύθο για το πώς ήρθε ο θάνατος στον κόσμο. Γύρω από αυτό το παραμύθι μπλέκονται και οι υπόλοιπες ιστορίες αναφορικά με τον έρωτα και το θάνατο, αυτό το δίπολο που πάντα μας απασχολεί όλους.

Η παράσταση ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο να παρουσιάζεται σε σπίτια και σε καφενεία στην Αθήνα, και σιγά σιγά σε μεγαλύτερους χώρους πολιτισμού. Συνολικά έχει κάνει μέχρι τώρα 40 παραστάσεις.

Το διάστημα αυτό θα παίζεται στο θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεΐκων 24 Καλαμάτα). Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνο 6948-930181.