Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 08:16

“Το μαργαριτάρι του κόσμου” στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ σε σκηνοθεσία Δημ. Φραγκιόγλου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
“Το μαργαριτάρι του κόσμου” στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ σε σκηνοθεσία Δημ. Φραγκιόγλου (βίντεο)

 

Την παιδική παράσταση με το έργο “Το μαργαριτάρι του κόσμου” του Γιάννη Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιόγλου, ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική σκηνή.

Οι παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, και οι οργανωμένες για τα σχολεία κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα είναι μια πετυχημένη παράσταση.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης, που έγραψε την ιστορία του έργου πριν από κάποια χρόνια, είπε ότι έχει τη μορφή κλασικού παραδοσιακού παραμυθιού. Παρατήρησε πως “σύμβολα, μύθοι και θρύλοι συνθέτουν την ιστορία, που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλουμε, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία - αλλά και για την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα, αρκεί να αναπτύξουμε ικανότητα για να την αισθανθούμε”.

Επεσήμανε ότι “Το μαργαριτάρι του κόσμου” είναι ένα απρόσμενο ταξίδι που μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Ο ήρωας του έργου, ο μικρός βοσκός Σεχριγιάν, θα πάρει δύναμη και σοφία στο ταξίδι του, απ’ όλα αυτά που θα διαβεί μέχρι να συναντήσει τον πατέρα του, το βασιλιά του Ηλιου.

Το παραμύθι αναφέρεται σε δύο μισά μαργαριτάρια, που όταν γίνουν ένα, η γνώση, η αγάπη και η ομορφιά θα έχουν φέρει την ένωση του κόσμου.

Ο Δ. Φραγκιόγλου εξέφρασε τη χαρά του και δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή που μετά από πολλά χρόνια βρίσκεται στην Καλαμάτα και στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Παρατήρησε πως στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η φαντασία και επεσήμανε ότι το έργο έχει όλα τα μοτίβα που υπάρχουν στα μεγάλα παραμύθια.

Την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους σε αυτό το παραμύθι - ταξίδι με τα σημαντικά μηνύματα που εκπέμπει, εξέφρασαν οι ηθοποιοί Εύη Γιαννακοπούλου, Αγγελος Μαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας και Ελένη Χρηστίδου.


NEWSLETTER