Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 07:32

«Οινοποιήματα» στον Παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
«Οινοποιήματα» στον Παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, στον όμορφο και δροσερό κήπο του Παλιού Νερόμυλου στους Μύλους Κυπαρισσίας, διοργανώνονται τα «Οινοποιήματα», την ερχόμενη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη του τριφυλιακού αμπελώνα και των ωραίων οίνων που παράγονται στην περιοχή, μέσα από μια κοινή παρουσία και προσπάθεια όλων των οινοποιών της περιοχής. Εχει γίνει συνείδηση πλέον ότι η συνέργεια, η συνεργασία και η ενότητα όλων μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μέλλον για την ντόπια παραγωγή, που έχει σοβαρές βάσεις για εκλεκτά κρασιά και αύξηση της αναγνωρισιμότητας στο οινόφιλο κοινό και όχι μόνο.

Οι προοπτικές της ντόπιας παραγωγής θεωρούνται ικανές για μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα συμπαρασύρει και άλλες αναπτυξιακές δράσεις, όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την περιοχή γενικότερα. Ο Παλιός Νερόμυλος και ο Νίκος Ιμιρζιάδης πρωτοστατούν στην προσπάθεια αυτή πολλά χρόνια τώρα με ποικίλες ενέργειες και με τη βοήθεια του ειδικού Τάσου Ψυχογιού.

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν είναι: Δερέσκος, Καπόπουλος (Ροές), Costa Navarino, Παναγιωτόπουλος, Πατσούρος, Τσώλης, Ψαρραίος. Και τις 2 ημέρες οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από τους ίδιους τους οινοποιούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ετικέτες τους με γευσιγνωσίες, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τριφυλιακού terroir και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού.

Στην εκδήλωση της 13/8 θα συμμετάσχει και ο γνωστός wine expert και βραβευμένος διεθνώς sommelier Γιώργος Λούκας, με ειδικές ομιλίες, γευσιγνωσίες, γαστρονομικές συμβουλές σχετικές με το κρασί και το food pairing.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Τριφυλίας, και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Οι ώρες της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες είναι από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER