Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 18:14

Νέα σειρά προβολών στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μια νέα σειρά εβδομαδιαίων προβολών ντοκιμαντέρ εγκαινιάζει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας από αυτό το Σεπτέμβριο, στο νέο χώρο του, επί της οδού Μπενάκη 11, στο Ιστορικό Κέντρο.

Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα, θα επιλέγεται ένα ντοκιμαντέρ από τα περασμένα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και θα προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του Κέντρου στις 8 μ.μ..

Η πρεμιέρα θα γίνει με το ντοκιμαντέρ της Tinatin Gurchiani "Η μηχανή που κάνει τα πάντα να εξαφανίζονται" (97’ | 2012, Γεωργία/Γερμανία). Η σκηνοθέτις επιστρέφει στην πατρίδα της, στη Γεωργία, για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των νέων. Θέλοντας να έρθει σε επαφή με νέους από κάθε κοινωνικό υπόβαθρο και μέρος της χώρας, ανακοινώνει μέσω διαφόρων μέσων ΜΜΕ ότι πρόκειται να οργανώσει μια οντισιόν με σκοπό την εξεύρεση του ιδανικού πρωταγωνιστή, με συνεντεύξεις με τους υποψηφίους και σκηνές από την καθημερινή τους ζωή.

Τα αγόρια και τα κορίτσια που ανταποκρίνονται είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, όπως και οι προσωπικοί λόγοι που ωθούν τον καθένα από αυτούς στην ακρόαση. Μερικοί θέλουν να γίνουν διάσημοι αστέρες κινηματογράφου, ενώ άλλοι απλά θέλουν να πουν την ιστορία τους: Ενα κορίτσι θέλει να καλέσει τη μητέρα της να λογοδοτήσει γιατί την εγκατέλειψε πριν χρόνια. Ο δεκαεξάχρονος Ραμίν πρέπει να δουλέψει σκληρά στο μικρό ορεινό χωριό όπου ζει για να φροντίσει τα ανάπηρα μέλη της οικογένειάς του. Και ο Γκότσα υπερασπίζεται τον αδελφό του, ο οποίος βρίσκεται 25 χρόνια στη φυλακή. Αυτές οι εξαιρετικές και συγκινητικές ιστορίες για τον πόλεμο, την αγάπη, τα όνειρα και τη φτώχεια, ζωγραφίζουν μια καλειδοσκοπική εικόνα μιας σύγχρονης κοινωνίας που εξακολουθεί να αντηχεί μέσα από το σοβιετικό παρελθόν της.