Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 01:09

Εκδήλωση της “Εξπρές” για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στις 6.30 μ.μ.

 Τη σκυτάλη των ετήσιων περιφερειακών παρεμβάσεων της οικονομικής εφημερίδας Εξπρές παίρνει σήμερα η Καλαμάτα. 

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για μία ακόμα χρονιά συνεδριακή εκδήλωση που θα έχει χαρακτήρα διαπεριφερειακής επιχειρηματικής συνάντησης, αυτή τη φορά  με άρωμα γυναίκας, αφού θα είναι αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, ειδικά τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που διανύουμε μία δύσκολη περίοδο.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στον γνωστό και επιτυχημένο κύκλο ετήσιων εκδηλώσεων Leaders of the new Economy – Ηγέτες της νέας Οικονομίας, θα έχει κεντρικό θεματικό άξονα «Γυναίκα επιχειρηματίας: δύναμη δημιουργίας με πίστη στην παράδοση και όραμα για την ανάπτυξη» και θα διεξαχθεί σήμερα στην αίθουσα Blue Center του ξενοδοχείου Elite ώρα 6.30 μ.μ.

Σημαντικό παράγοντα αναβάθμισης της φετινής εκδήλωσης αποτελεί η παρουσία πέντε καταξιωμένων γυναικών επιχειρηματιών, που η καθεμιά έχει διακριθεί στον τομέα που δραστηριοποιείται, ενώ όλες έχουν περγαμηνές και για την συνδικαλιστική – κοινωνική τους δράση.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέττα Μακρή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όχι τόσο τεχνοκρατικά όσο γλαφυρά και με ανθρώπινη προσέγγιση, εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τον ρόλο και την συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανάλυση στοιχείων που αφορούν το οικονομικό προφίλ της Μεσσηνίας και την αγορά εργασίας στην περιοχή, παρουσιάσεις προσωπικών ιστοριών επιτυχίας γυναικών επιχειρηματιών και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Γυναίκα, επιχειρηματικότητα, καριέρα, οικογένεια. Εμπόδια, ευκαιρίες, μύθοι και πραγματικότητα».

Ενεργό επίσης ρόλο θα έχουν με καίριες τοποθετήσεις, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και ειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων.

Από την Εξπρές εξάλλου θα τηρηθεί και φέτος η καθιερωμένη πλέον απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο – επιχειρηματία (γυναίκα στην προκειμένη περίπτωση και λόγω του θέματος) καθολικής αποδοχής για την αναγνωρισμένη προσφορά της στην οικονομία και την τοπική κοινωνία, η ταυτότητα της οποίας δεν θα αποκαλυφθεί, παρά μόνο την τελευταία στιγμή από τους οργανωτές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών έχει ως εξής:

Στις 6.30 μ.μ  θα καλωσορίσουν τους καλεσμένους και θα παρουσιάσουν το θέμα της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος Εξπρές- Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε Γιώργος Καλοφωλιάς και ο δημοσιογράφος, διευθυντής υποκαταστήματος Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου -Ηπείρου Ανδρέας Βρής, 

Στις 6.45 μ.μ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέτα Μακρή.  

Στις 7.15 μ.μ  η πρόεδρος i-for-U Greek Mentoring Network Δανάη Μπεζαντάκου και η διευθύντρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και τουριστικού marketing My Publics Μαρία Παπάζογλου, θα αναπτύξουν το θέμα: “ Οι γυναίκες ως ιδανικές μάνατζερ σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και ιδιαίτερα στον τουρισμό”  

Στις 7.30 μ.μ το στέλεχος της εταιρείας DATA RC Δημήτρης Καραγιάννης, θα παρουσιάσει τη μελέτη: “Οικονομία – Γυναικεία επιχειρηματικότητα και Αγορά Εργασίας στην Μεσσηνία. Υφιστάμενη κατάσταση-προβλήματα και προοπτικές» 

Στις 7.45 μ.μ. η συνιδρυτής της κορινθιακής εταιρείας Fereikos-Helix Παναγιώτα Βλάχου θα μιλήσει για “Μια ιστορία σύγχρονου πρότυπου και επιτυχίας, γυναικείας επιχειρηματικότητας” 

Στις 8 το βράδυ θα τοποθετηθούν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ανοικτή συζήτηση την οποία θα διευθύνει η  Ευρωπαία Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης Κίττυ Πανουργιά. Θα συζητηθεί το θέμα: “Γυναίκα – επιχειρηματικότητα – καριέρα - οικογένεια. Εμπόδια -ευκαιρίες - μύθοι και πραγματικότητα»

Στο πάνελ θα βρίσκονται η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια ΕΑΣ Μεσσηνίας Διονυσία Βλαχονικολού, η αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας Πόλα Κούλη, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Θανάσης Κυριαζόπουλος και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου.