Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 08:15

Ξεκινά με την Kianna απόψε το 9ο Καλαματιανό Καρναβάλι (βίντεο)

Διαφορετικό, λόγω της πανδημίας θα είναι το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι το οποίο ανοίγει διαδικτυακή αυλαία σήμερα μέσα από μια τελετή έναρξης όπου θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Πνευματικό Κέντρο.

Η Κωνσταντίνα Ζέρβα, που ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα Kianna θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της διαδικτυακής εκδήλωσης του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού η οποία θα μεταδοθεί στις 10 μ.μ.. H Kianna, είναι ανερχόμενη τραγουδίστρια της pop σκηνής. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη της για τη μουσική.  Το τελευταίο τραγούδι της "100" έγινε τάση στα ραδιόφωνα και στο youtube από τα πρώτα λεπτά της κυκλοφορίας του. Παρουσιαστής θα είναι ο Δημήτρης Γκολώνης ο οποίος έχει αναδειχτεί τέσσερις φορές νικητής του διαγωνισμού μίμησης “Dejavu”. 

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στάθηκε αρχικά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας και στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να ξεχάσει ο κόσμος όσο γίνεται τα προβλήματα της καθημερινότητας, δίνοντας χαρά και ευτυχία μέσα από το θεσμό. «Η Καρναβαλική επιτροπή έκανε ό,τι πρέπει ώστε να προετοιμάσει εκδηλώσεις για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, έστω και από το σπίτι τους, μπαίνοντας έτσι σε ρυθμούς καρναβαλιού» τόνισε, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως στόχος είναι κάθε χρόνο το Καλαματιανό Καρναβάλι να αναβαθμίζεται.

«Το 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα είναι το πιο λαμπερό, το πιο όμορφο και το πιο διασκεδαστικό σε όλους. Με σύνθημα, “προσαρμοζόμαστε, διασκεδάζουμε, συνεχίζουμε” ξεκινά το καρναβάλι διαδικτυακά και χωρίς κόστος» είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Κέλλυ Φερέτου αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού εστιάζοντας στην ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας στις 6 Μαρτίου αλλά και στην τελετή λήξης στις 14 Μαρτίου όπου θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μίλησε για το παιδικό καρναβάλι και για τους εικαστικούς από τα ΚΔΑΠ αλλά και για τους προσκόπους που έχουν φτιάξει υλικό ώστε να διασκεδάσουν τα παιδιά, με κούκλες, χαρταετούς, μάσκες, άβαταρ, ενώ στάθηκε στο κουκλοθέατρο με θέμα το καρναβάλι των ζώων το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Δήμο Ιωαννιτών έχοντας στόχο τα παιδιά να κάνουν τις δικές τους ζωγραφιές, με τις οποίες θα λάβουν μέρος σε σχετικό διαγωνισμό, πληροφορίες του οποίου θα γίνουν γνωστές στο kalamatianokarnavali.gr. «Για τους μεγάλους θα παρουσιαστεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα με μουσικές βραδιές όπως με τον Παναγιώτη Μάλαμα, dj set από καταστήματα της Καλαμάτας, παιχνίδια και γρίφοι.

Δύο εβδομάδες θα έχουμε δράσεις για όλο το κόσμο, όχι μόνο για τους καρναβαλιστές αλλά για όλους» επισήμανε, προσθέτοντας πως ευελπιστεί του χρόνου να είμαστε υγιείς και να τρέξουμε στους δρόμους. Τέλος η Κωνσταντίνα Ζέρβα δήλωσε πως χαίρεται που της δίνεται η δυνατότητα να τραγουδήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα της όπου μεγάλωσε, κάνοντας τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. « Θα είναι μεγάλη χαρά να διασκεδάσω τον κόσμο αφιλοκερδώς. «Εύχομαι να περάσετε όλοι τέλεια, να μπείτε online την Παρασκευή να διασκεδάσουμε και του χρόνου να είμαστε ενωμένοι και πιο δυνατοί για να περάσουμε ακόμα πιο ωραία» κατέληξε.  Το 9ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα προβληθεί από το kalamatianokarnavali.gr και από τις σελίδες του Δήμου της Καλαμάτας στο facebook και στο youtube.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ