Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 21:27

Ο “Μικρός Πρίγκηπας” τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Ο “Μικρός Πρίγκηπας”, ο αγαπημένος των παιδιών ήρωας του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ ανεβαίνει στο Κάστρο την Δευτέρα 9 Αυγούστου, με το Θανάση Τσαλταμπάση.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, που χρόνια ονειρεύεται τον ρόλο,  μοιράζεται με τα παιδιά την πιο όμορφη και ευαίσθητη ιστορία που έχει γραφτεί ως σήμερα. Μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τις θυσίες, την αλήθεια, αξίες που έχουν σημαντικές πλέον θέσεις στη ζωή μας, γιατί σήμερα ξαναγυρίζουμε στους ισχυρούς  δεσμούς που θα μας κρατήσουν κοντά.

Ενας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά τον Μικρό Πρίγκιπα. Ετσι ξετυλίγεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, που ζει σε έναν μικρό πλανήτη μαζί με 3 ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο και επειδή νιώθει μόνος, ξεκινά το ταξίδι του για να βρει έναν φίλο…
Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου, όπως ο Offenbach, ο Holst, ο Saint - Saëns και ο Brahms. Η παράσταση τελειώνει με ένα καινούργιο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή - σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, σκηνικό: Χριστίνα Παπαδημητρίου – MarcBritz, κοστούμια: “Μαγικές σβούρες”, κίνηση: Φωτεινή Σταματελοπούλου, ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ, βοηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου. Παίζουν επίσης: Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα.
Γενική είσοδος : 12 ευρώ, προπώληση: 10.