Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 08:58

Παρουσιάζεται η «Γεωγραφία της μνήμης» του Πέτρου Θέμελη

 

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. θα γίνει τελικά η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Γεωγραφία της μνήμης» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η παρουσίαση είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών και των απαγορεύσεων που υπαγόρευε η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η εκδήλωση θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η «Γεωγραφία της μνήμης - 50 κείμενα» αποτελεί μία έκδοση του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη».

Η βιβλιοπαρουσίαση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το σύλλογο. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα μιλήσει για τον Πέτρο Θέμελη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί Όλγα Αλεξανδροπούλου και Κώστας Χαλκιάς, ενώ ο θεατρολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος θα διαβάσει απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου που έχει γράψει ο διακεκριμένος Νησιώτης ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσική από τους: Γεωργία Τσολάκη στο βιολί, Έλλη Φιλίππου στο τσέλο, Γιάννη Μανωλακάκη στο κλαρινέτο.

* Για την εκδήλωση διοργανώνει εκδρομή το "Kalamata Travel" με αφετηρία στην οδό Νέδοντος, στα "Notos Galleries" στις 7:30 μ.μ.. Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 27210 20700 και 6958 452920