Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 20:41

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για το Πανεπιστήμιο

 

Εκδήλωση παρουσίασης της θέσης του ΚΚΕ “για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας” διοργάνωσαν η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, την περασμένη Τετάρτη στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Αθανάσιος Κατσής. Ακολούθησε παρέμβαση από τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων Καλαμάτας Δημήτρη Πετρόπουλο, ο οποίος έκανε αναφορά στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο που σπούδαζε στη σοσιαλιστική Βουλγαρία.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του  Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Λευτέρη Μαστρόκαλο, εστιακό φοιτητή που ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής με το κόστος ζωής στην πόλη, καθώς και τα προβλήματα της φοιτητικής εστίας, και τον Δημήτρη Οικονομόπουλο, φοιτητή στο Τμήμα Φιλολογίας, ο οποίος έκανε αναφορά στο πρόβλημα που υπάρχει στο τμήμα με την απόσταση της παιδαγωγικής επάρκειας από το βασικό πρόγραμμα σπουδών.