Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 12:11

Λακωνία: Ανοιξιάτικες αποδράσεις τον Μάιο με το Vamvakou Revival

 

Με «γέλιο μέχρι δακρύων» και κλασικά κατασκηνωτικά παιχνίδια, η Βαμβακού Λακωνίας υποδέχεται τον Μάιο με Σαββατοκύριακα αποδράσεων στον Πάρνωνα και εκδηλώσεις για την αναβίωση του χωριού.

Τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, το Vamvakou Revival, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιφυλάσσει στους επισκέπτες για την Πρωτομαγιά ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευάγγελου Θεοδώρου, που περιλαμβάνει από μουσικές καρέκλες έως κυνηγητό στη φύση.

Συνεχίζει στις 7/5 με κλωστή, πανί, κορδέλα, κούκλες από την Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις «Στρίγκλες». Στις 8/5, παιδιά 5-10 ετών γίνονται μικροί αγρότες και με την καθοδήγηση της «Οργάνωσης Γη» παίζουν καλλιεργώντας τη γη, εξοικειώνονται με τις καθημερινές καλλιεργητικές εργασίες, πραγματοποιούν πειράματα με το χώμα και το νερό, φτιάχνουν κατασκευές με φυσικά υλικά και λαμβάνουν μέρος σε παραδοσιακά κινητικά παιχνίδια.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 14 και 15/5 το επιτυχημένο εργαστήριο μπαλέτου των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ενθουσίασε μικρούς και… μπαμπάδες, έρχεται στη Βαμβακού, με μία δράση γεμάτη κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, υπό τους ήχους του πιανίστα Αναστάσιου Χαμηλάκη. Υλοποίηση εργαστηρίων: Τάσος Καραχάλιος και Έμυ Κορφιά.

Επίσης, στις 14/5 τα παιδιά γίνονται μικροί μηχανικοί και φτιάχνουν ένα Ferris Wheel, τη μεγάλη ρόδα του λούνα παρκ από την οποία μπορούμε να δούμε τα πάντα από ψηλά. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα). Με γαλατοπειράματα στο V.Lab και ένα εργαστήριο χημείας με την Έλενα Παλούμπα θα ολοκληρωθεί στις 15/5 το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαϊου.

Στις 21/5 τη σκυτάλη παίρνουν το καλεντάρι των τεχνών με κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών, καθώς και τυπώματα λουλουδιών και φύλλων, παρατηρώντας πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και κεντήματα με τη Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία και ένα παιχνίδι γνώσης και ευστοχίας για μικρούς και μεγάλους στις 22/5 με τον Ευάγγελο Θεοδώρου.

Το Vamvakou Revival αποχαιρετά την άνοιξη και τον Μάιο στις 28/5 με θεατρικό παιχνίδι και «ονειρικούς υπερήρωες με ενσυναίσθηση» σε ένα εργαστήρι κατασκευής «της δικής μας φιγούρας-μαριονέτας» σε μία συνομιλία με αγαπημένους υπερήρωες και τη δύναμή τους, με τη Φλώρα Καλομοίρη. Την επόμενη ημέρα, 29/5, ένα σχολείο χωρίς θρανία για όλους έρχεται στη Βαμβακού. Πληροφορίες στη διεύθυνση: www.vamvakourevival.org/events/

 

ΑΠΕ