Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 08:10

“Άρτος – Οίνος – Έλαιον” με αφιέρωμα στο σύκο από την Πέμπτη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

 

Από αύριο 1η έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, η 9η παρουσίαση αγροτικών και τοπικών προϊόντων “Άρτος - Οίνος - Έλαιον”.

Την παρουσίαση διοργανώνει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τιμώμενο προϊόν το σύκο.

Για την εκδήλωση που οργανώνεται μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κι εγκαινιάζεται στις 8 αύριο το βράδυ, μίλησαν χθες, καλώντας το κοινό να την επισκεφτεί, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, ο διευθυντής της Συκικής Γιώργος Αγγελόπουλος και ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Λιοντήρης.

“Φέτος στο επίκεντρό της «Άρτος - Οίνος - Έλαιον» ως τιμώμενο προϊόν βρίσκεται το σύκο, το οποίο αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα «διαμάντι» για τον τόπο μας”, είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική παραγωγή αποτελούν προτεραιότητα για το δήμο. Ο κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι ο δήμος θα λειτουργήσει περίπτερο, όπου θα υπάρχει ενημέρωση για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, καθώς βασικός πυλώνας του ενδεικτικού στρατηγικού σχεδιασμού που υπέβαλε ο δήμος στην Ε.Ε και αξιολογήθηκε θετικά, ήταν ο πρωτογενής τομέας.

Ο διευθυντής της Συκικής, αφού ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα για ανάδειξη του σύκου, παρατήρησε πως “είναι μια ευκαιρία για μας, καθότι στοχεύουμε και στο εσωτερικό καταναλωτικό κοινό, να μεταλαμπαδεύσουμε την υψηλή διατροφική αξία του σύκου στους μικρούς μας φίλους”.

Σκοπός του θεσμού της “Άρτος - Οίνος - Έλαιον”, που πλαισιώνεται από παράλληλες καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις, είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων του τόπου.