Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 17:50

Το “Διάζωμα” τιμά στη Μεσσηνία τον Πέτρο Θέμελη

Με τιμώμενο τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, ενδιαφέρουσες ομιλίες και εκδηλώσεις πραγματοποιείται από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή σε Καλαμάτα και Αρχαία Μεσσήνη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα”.

Από τις ομιλίες ξεχωρίζει αυτή του Πέτρου Θέμελη στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με θέμα «Το πνευματικό και βιωματικό μου ταξίδι στην Αρχαία Μεσσήνη» και από τις εκδηλώσεις η παρουσίαση πρωτότυπων έργων - αφιερωμάτων στον καθηγητή α) από το συνθέτη και μέλος του Δ.Σ. του Διαζώματος, Γιώργο Κουρουπό και την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου με τίτλο «Η στοά των αγαλμάτων, Μια καντάτα για την αρχαία Μεσσήνη» και β) από το συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη με τίτλο: "4 elements for Ancient Messene".

Πρόκειται για 4 συμφωνικά τραγούδια για σοπράνο, χορωδία και συμφωνική Ορχήστρα σε κείμενα Λίλλυς Τριαντάρη. Σολίστ, η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου. Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στις 7:15 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη.
Παράλληλα την Παρασκευή στο φουαγέ Μέγαρο Χορού θα λάβουν χώρα στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΕΝΑΩΣ», η οποία    μέσα από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στο πολυετές ταξίδι του κ. Θέμελη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.