Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 08:11

Αγορά τοπικών προϊόντων στο Λαδά (βίντεο)

Αγορά με αγροτικά προϊόντα από τον Ταΰγετο πραγματοποιείται αύριο Κυριακή, στην Κοινότητα Λαδά, από τις 10 το πρωί, ενώ από τις 12 το μεσημέρι θα στηθεί και παραδοσιακό γλέντι.

Μια εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία να πάει κόσμος και να δώσει ζωντάνια στο χωριό και στην περιοχή του Ταϋγέτου, όπου τον χειμώνα μένουν λίγοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, οι πρόεδροι της Κεντρικής Αγοράς της πόλης Τάσος Αγγελής, της κοινότητας Μιχάλης Αντωνόπουλος και του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Λαδαίων Αθηνά Μασουρίδου απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφτεί το Λαδά, να γευθεί παραδοσιακές γεύσεις, να προμηθευτεί τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα του Ταϋγέτου και να διασκεδάσει.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ Τ. Αγγελής παρατήρησε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας βοηθάει αυτές τις προσπάθειες και με την τεχνογνωσία μπορεί να έχει από την Κεντρική Αγορά”.

Ο πρόεδρος του Λαδά Μιχ. Αντωνόπουλος ενημέρωσε ότι θα πωλούνται μήλα, πατάτα, καρύδια, κάστανα και μέλι και πως θα οργανωθεί παραδοσιακό γλέντι με φασολάδα, σαλάτα και διάφορα εδέσματα. “Σας περιμένουμε όλους”, προσκάλεσε ο πρόεδρος και παρακάλεσε τον κόσμο να υπακούει στις οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας και να παρκάρει στο γήπεδο.

Η πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Λαδαίων Αθ. Μασουρίδου προσκάλεσε “όλους στο χωριό μας, θα είναι πολύ ωραία” και σημείωσε: “Θα προσφέρονται τραχανάς και παξιμάδια. Θα είναι μεγάλη τιμή για μας, γιατί τις υπόλοιπες μέρες είμαστε μόνοι μας. Σας καλούμε για να υπάρχει ζωή στο χωριό, να χαίρονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Θα θυμηθούμε στιγμές που οι γονείς μας χόρευαν στην πλατεία, όταν ήταν νέοι. Τα μέλη του συλλόγου που θα χορέψουν, θα φορούν φορεσιές 200 χρόνων”. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας ανέφερε ότι γύρω στα 20 άτομα μένουν στο χωριό τον χειμώνα και πως “υπάρχει ένα ενοικιαζόμενο κι έρχονται επισκέπτες. Και θα φτιαχθεί και άλλο”.

Η κ. Μασουρίδου παρατήρησε ότι “ο κ. Παυλάκος που έχει φτιάξει ξενοδοχείο στην Αρτεμισία με σάουνα, μας κάνει δώρο και θα κληρώσουμε διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο. Είναι ένα στολίδι. Να έρθουν να φτιάξουν και άλλοι στον Ταΰγετο. Με πήραν γνωστοί και με ρώτησαν αν υπάρχει δωμάτιο για να μείνουν και να έρθουν στη γιορτή”.