Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 18:04

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αναπηρία τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Προωθώντας τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα” διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Καλαμάτα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί πρωινές ώρες στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και απευθύνεται στους καθηγητές και τους διευθυντές των γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Diversity up” (πράξη Αγησίλαος), το οποίο υλοποιείται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά καινοτόμες δράσεις, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Μία από αυτές τις δράσεις είναι και ο 1ος παμπελοποννησιακός διαγωνισμός των μαθητών της Γ΄ τάξης των γυμνασίων με σκοπό την ανάδειξη 5 video’s που θα προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής. Τα video’s θα προβληθούν ως τηλεοπτικά spot στα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενημέρωση των καθηγητών και διευθυντών γυμνασίων τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.