Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 19:49

Η κοπή πίτας του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας στην Αθήνα

 

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του έκοψε το περασμένο Σάββατο, ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας, ο Σύνδέσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έγινε το Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Βακαλάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον οποίο ο Σύνδεσμός χάρισε ένα λεύκωμα για τη Βυζαντινή Κρήτη, τόπο καταγωγής του. Το Μουσικό Σχολείο Αθηνών ταξίδεψε το κοινό μουσικά στα μονοπάτια της παράδοσης, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ με τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας χόρεψαν  όλοι μαζί πελοποννησιακά και ηπειρώτικα τραγούδια.

Ενώ όπως τονίζεται από το Σύνδεσμο «ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, ο οποίος μας έχει τιμήσει με την παρουσία του κάθε χρόνο, αποδέχθηκε την πρότασή του Δ.Σ. μας για αδελφοποίηση με τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας. Στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες σε Αθήνα, Ελευσίνα και Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας.»

Στην εκδήλωσή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν  η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δυτικού Τομέα Αθηνών  Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Βλάχος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρός,  Άγγελος Χρονάς. Από τον Δήμο Αθηναίων, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι 7ης Κοινότητας Αθηνών  Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, και η  Αναστασία Αντωνιάδου-Παλαιάκη,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας  Παναγιώτης Λούτος με το μέλος Δ.Σ. Γεώργιο Φωτόπουλο, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής, ο Πέτρος Δεδούσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπαρισσίων η «Αρκαδιά», ο Νίκος Κολοσκόπης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτσάνων, ο Βασίλης Αποστολόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Κορωναίων Αθήνας «Παναγία η Ελεήστρια»,  και άλλοι.

Κ.Μπ.