Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 08:27

Γευσιγνωσία κρασιού στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Με στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση Γευσιγνωσίας κρασιού στο Ιστορικό Δημαρχείο του Δήμου, στο εκθετήριο Τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Oινοποιία “Ψαρούλη”, δίνοντας το παρών αρκετοί επαγγελματίες της εστίασης.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε σχετικά με το χώρο του εκθετηρίου πως στοχεύει στην παρακίνηση όλων των παραγωγών της Μεσσηνίας με ετικέτα να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της πόλης, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Ο ίδιος, σημείωσε πως ο χώρος είναι διαθέσιμος σε όλους, υπενθυμίζοντας πως αντίστοιχη εκδήλωση είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο με βάση τότε το ελαιόλαδο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σχετικά με το εκθετήριο Τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων ο κ. Μπασακίδης έκανε λόγο για ένα χώρο με μεγάλη επισκεψιμότητα καθημερινά, τόσο από ξένους επισκέπτες όσο και από μαθητές σχολικών εκδρομών, η οποία καταγράφεται από το γραφείο τουριστικής υποστήριξης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ψαρούλης, πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, έδωσε πληροφορίες στους παρευρισκόμενους για την ιστορία του οινοποιείου και τη βάση του, επισημαίνοντας πως παράγονται εννέα διαφορετικές ετικέτες. Παράλληλα, πληροφόρησε πως η εταιρεία εκτός από τα κρασιά παρέχει υπηρεσίες γευσιγνωσίας και μόρφωσης στα καταστήματα εστίασης της Μεσσηνίας σχετικά με τον οίνο. Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση και δοκιμή κάποιων εκ των ετικετών, προκύπτοντας σημαντικά συμπεράσματα αναφορικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Μεσσηνιακών κρασιών.