Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 13:30

Επετειακή εκδήλωση για 20 χρόνια λειτουργίας ΚΕΦΙΑΠ

Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ διοργανώνει το Νοσοκομείο Μεσσηνίας την Κυριακή 28 του μήνα στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας λειτουργεί ως διατομεακό πρόγραμμα της νοσηλευτικής μονάδας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 20 χρόνια ως Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Μεσσηνίας και μετεξελίχθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ.

Στο Κέντρο απευθύνονται ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος, άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών, καθώς και οι οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια ανοιχτή δομή παροχής υπηρεσιών στους τομείς της φυσικής αποκατάστασης και της ψυχοκοινωνικής στήριξης τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο θεραπείας και αποκατάστασης. Ειδικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι: Φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας) και προβλημάτων κατάποσης, καθώς και συμβουλευτικής τού ατόμου και της οικογένειας. Επίσης, το ΚΕΦΙΑΠ λειτουργεί και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας “Η Υπομονή”.     

Ν.Κ.