Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 07:54

Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας: Υπόσχεται διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους

 

“Αυλαία” ανοίγει αύριο το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας “Urban Edition” το οποίο θα διοργανωθεί έως την Κυριακή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε μια περίοδο που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς για τους νέους και την αρχή του καλοκαιριού για όλους.

Ολες οι ημέρες θα έχουν φαντασμαγορικές παραστάσεις ακροβατικών, παραστάσεις με φωτιές, τσίρκο, χορό, θέατρο, επαγγελματική πίστα BMX, εκθέσεις, προβολές, περίπτερα ενημέρωσης, φαγητό, ποτό, παιδότοπο για τις οικογένειες και τα παιδιά και πολλά άλλα. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την Sabrina Aganier από το Cirque de Soleil καθώς και καλλιτέχνες από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Καναδά, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία κ.α. Στο μουσικό κομμάτι, το κοινό θα απολαύσει τους Εισαγγελέα, “Αμφίβολοι” και “Εν Ψυχρώ” (Παρασκευή 30/6), τα Κίτρινα Ποδήλατα μαζί με τον Διονύση Τσακνή (Σάββατο 1/7) ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή με Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Φεστιβάλ Φιλάρετος Βούρκος επισήμανε το γεγονός πως το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας χωρίζεται για πρώτη φορά φέτος σε δύο μέρη, το “Urban Edition” που θα γίνει το ερχόμενο τριήμερο και το βασικό σκέλος που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, στο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Παμίσου στον Άρι. Για το “Urban Edition”, ο ίδιος έκανε λόγο για έναν πειραματισμό και μια νέα προσπάθεια, στο πλαίσιο νέων ιδεών που προκύπτουν τα τελευταία 14 χρόνια, ώστε το Φεστιβάλ να έρθει κοντά στις ρίζες του και να επαναφέρει τις τέχνες του δρόμου κοντά στην Καλαμάτα. Ο κ. Βούρκος έκανε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ώστε να έχει συνέχεια και του χρόνου, τονίζοντας πως το πρόγραμμα αφορά όλες τις ηλικίες. «Για τις οικογένειες έχει προβλεφτεί να υπάρχει χώρος απασχόλησης των παιδιών με δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να διασκεδάσουν και οι γονείς» πρόσθεσε. Σχετικά με τη διοργάνωση του Ιούλη, γνωστοποίησε πως η προπώληση εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς, με τις δύο από τις τρεις μέρες να οδεύουν προς sold out. Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας Φωτεινή Αράπη ανέλυσε το πρόγραμμα του τριημέρου, υπογραμμίζοντας τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ η οποία κινείται στη συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής. Ακόμα, υπογράμμισε πως φέτος θα έρθουν καλλιτέχνες ομάδων και σχολών τσίρκου από όλο τον κόσμο με εξαιρετικά προγράμματα, κάτι το οποίο όπως είπε δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν στην Καλαμάτα, ενώ υπενθύμισε πως το Φεστιβάλ θα δώσει βάση σε ντόπιους καλλιτέχνες, όπως στον Εισαγγελέα, αλλά και στις μπάντες από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Αμφίβολοι” και “Εν Ψυχρώ”. Επιπλέον, υπενθύμισε τη συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τον Διονύση Τσακνή το Σάββατο, διευκρινίζοντας πως η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ κάθε μέρα και εισιτήρια θα κόβονται στην είσοδο του χώρου. Για άτομα κάτω των 12 ετών η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή:

-8 μ.μ. - 8.20 μ.μ., “Switch”, Παράσταση τσίρκο με τους Ben Walker και Νίνα Σαββίδη.

-8.50 μ.μ. - 9.10 μ.μ., “Steadily Unstable”, Παράσταση τσίρκο με τις Νίνα Σαββίδη και Ευαγγελία Μόσιου.

-9.40 μ.μ. - 10 μ.μ., “Stepping Stones”, Παράσταση τσίρκο με την Ευαγγελία Μόσιου.

Ακολουθεί συναυλία με τους: Εισαγγελέας, Αμφίβολοι, Εν Ψυχρώ.

Σάββατο:

-8.40 μ.μ. - 8.50 μ.μ., “Sculpting air”, Παράσταση τσίρκο με την Κυριακή Μπαΐλη.

-9 μ.μ. - 9.20 μ.μ., “Entrelace”, Παράσταση τσίρκο με την Lis Nobre.

-9.30 μ.μ. - 9.50 μ.μ., “Circ-O-morphosis”, Παράσταση τσίρκο με την Τόνια Μπανίλα.

-9.55 μ.μ. - 10.05 μ.μ., “Drum and rope”, Παράσταση τσίρκο με τους Κυριακή Μπαΐλη και Γιώργο Γαρόζη.

Ακολουθεί συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τον Διονύση Τσακνή.

Κυριακή:

-8 μ.μ. - 10 μ.μ., “Aesop’s Circus:Unveiling the wonders of life’s layers”, Παράσταση τσίρκο με τους Kalamata Circus Connection.

Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με τους: Ελευθερία Κοτσώνη (φωνή, κρητική λύρα, κιθάρα), Σωτηρία Παππά (φωνή, κανονάκι), Κώστας Φωτόπουλος (φωνή, κλαρίνο), Νικήτας Κρόμπας (φωνή, κιθάρα), Δημήτρης Σουρέας (κρουστά).

Τ.Αν.