Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 17:40

Τα 10α γενέθλια της γιόρτασε η Οινοποιία Ψαρούλη

Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Οινοποιία Ψαρούλη, γιορτάζοντας τα γενέθλια της στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου στη Βασιλάδα. Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, σε μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα εκλεκτά κρασιά της.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, αναγνωρίζοντας όπως είπαν το έργο της Οινοποιίας όλα αυτά τα χρόνια και το γεγονός πως βοήθησε στον οινοτουρισμό της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναλύθηκε η πορεία της Οινοποιίας αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξής της.

Μιλώντας στην “Ε”, ο πρόεδρος της Οινοποιίας Κωνσταντίνος Ψαρούλης, πληροφόρησε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες κυκλοφορίες, ενώ στα “σκαριά” είναι και ένας επισκέψιμος χώρος ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη να δημιουργείται στη Βασιλάδα. Σχετικά με την ολοκλήρωση της δεκαετίας, ο ίδιος έκανε λόγο για μια μεγάλη πρόκληση, δεδομένου πως ένα μικρό boutique οινοποιείο κατάφερε τόσα πολλά σε αυτό το διάστημα. «Η ιστορία μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω με αμπελώνες, καθώς η οικογένεια μας καλλιεργεί από το 1948. Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε το Ασύρτικο στη Μεσσηνία, συμβαδίζοντας γενικότερα με τις νέες τάσεις της αγοράς. Οραματιζόμαστε κάτι καινούργιο και σύγχρονο, πάντα με βάση την ποιότητα» πρόσθεσε, παρατηρώντας πως ο Μεσσηνιακός οίνος έχει κάνει μεγάλα άλματα, ειδικά μέσα από οινοποιεία που σέβονται τον εαυτό τους.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα του κρασιού, γι’ αυτό και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη Μεσσηνία από τη δική μας πλευρά ώστε να αναδειχτεί προς τα έξω μέσα από αυτό το κομμάτι» συμπλήρωσε, γνωστοποιώντας πως τον Οκτώβριο θα γίνει μια ακόμα εκδήλωση Γευσιγνωσίας, κατά πιθανότητα στο Ιστορικό Δημαρχείο του Δήμου, ώστε να ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και να λυθούν τυχόν απορίες.