Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 22:10

Λακωνία: 6η αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για την Λακεδαίμονα στην Αγόριανη

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο Αγόριανης του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνεται η 6η αρχαιολογική και ιστορική ημερίδα για τη Λακεδαίμονα με θέμα: "Τα μνημεία και οι άνθρωποι … Αρχαιολογικές μαρτυρίες … Οι κάτοικοι του βορειοδυτικού Ταϋγέτου και του βόρειου τμήματος της κοιλάδας του Ευρώτα από την αρχαιότητα έως και τους Βυζαντινούς χρόνους".

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογος Αγόριανης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους η Ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μελίτα Εμμανουήλ και ο Επιμελητής Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Λεωνίδας Σουχλέρης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

8:00 Έναρξη

8:10 Προσφωνήσεις-Χαιρετισμοί

- Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του Συλλόγου Νικόλαο Πολυζώη

- Χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας

8:20 Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη

8:25 Χαιρετισμός από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Δρ. Ευαγγελία Πάντου

8:35 Χαιρετισμός και παρουσίαση της ημερίδας από το μέλος του Δ.Σ., ιατρό, Παναγιώτη Παπαδόπουλο

8:45 Ομιλία από την Ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μελίτα Εμμανουήλ, με θέμα «Οι τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου στην Αγόριανη Λακωνίας»

9:15 Ομιλία από τον επιμελητή Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Λεωνίδα Σουχλέρη, με θέμα «Λέλεγες, Αχαιοί, Περίοικοι, «ἐμείς τά ἐννέα χωριά της Ρίζας» του Ταϋγέτου» στη βορειοδυτική Λακεδαίμονα.

ΑΠΕ