Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 15:00

Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο για την 9η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας (Φωτογραφίες+βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Καλαμάτα, στην 9η Λευκή Νύχτα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, διασκέδασαν κυρίως, αλλά και ψώνισαν μετρημένα σε καταστήματα που είχαν προσφορές, ελκυστικές τιμές.

Ο κόσμος, ντόπιοι και οι πολλοί επισκέπτες διασκέδασαν, έφαγαν και ήπιαν, στα καταστήματα του εμπορικού και του ιστορικού κέντρου, καθώς και στη συναυλία που οργάνωσε ο δήμος στην κεντρική πλατεία με τη μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους συνεργάτες της, οι οποίοι αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Η κεντρική πλατεία, οι πεζόδρομοι της Αριστομένους, της Ιατροπούλου, της Βαλαωρίτου, της Σφακτηρίας και άλλων κάθετων στην Αριστομένους, του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και οι πλατείες 23ης Μαρτίου και Οθωνος κατακλύστηκαν από κόσμο που διασκέδασε στα καταστήματα.

Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο “Rex” και στο “Public”, σχολές χορού είχαν στήσει ελκυστικά σημεία με χορό από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Οσον αφορά τις αγορές από καταστήματα, ο κόσμος μπήκε και ψώνισε εκεί που βρήκε προσφορές, πολύ καλές τιμές. Ομως, ψώνισε μετρημένα, λόγω της οικονομικής στενότητας και των μεγάλων υποχρεώσεων από τις αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα και καύσιμα.

“Είμαι ικανοποιημένος από τη Λευκή Νύχτα, συνάδελφοι μου είπαν ότι πήγαν καλά”, μας δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, έκανε λόγο για εικόνα ισάξια με την περσινή, αλλά και για γλυκόπικρη γεύση και παραδέχθηκε πως η κίνηση δεν είχε σχέση με τις πρώτες Λευκές Νύχτες και ότι έπαιξε ρόλο η έλλειψη χρημάτων.

Από τα παράπονα που ακούστηκαν, ήταν ότι στο Ιστορικό Κέντρο, σε κάποια από τις πλατείες, δεν υπήρχε ζωντανή μουσική, μια συναυλία, ενώ στα αζήτητα ήταν και η οδός Αναγνωσταρά, όπου το έργο της ανάπλασης που εγκαταλείφθηκε, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε στο τμήμα 23ης Μαρτίου – Κολοκοτρώνη.

Γ.Σ.