Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 07:51

Χορευτές από 11 χώρες στο “Kalamata Dance Cup”

 

Aπό τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί o 5ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2023 - Kalamata Dance Cup, στην “Τέντα”.

Φέτος το Φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Παγκόσμιοι κριτές χορού και πρωταθλητές από 11 χώρες του κόσμου και σχεδόν 1500 συμμετέχοντες και συνοδοί θα επισκεφτούν την πόλη της Καλαμάτας για την κατάκτηση του “μεγάλου Kυπέλλου Καλαμάτας”, γιορτάζοντας την συμπλήρωση των πέντε χρόνων του Διεθνούς Kalamata Dance Cup που για το 2023 είναι αφιερωμένο, στα Ατομα Με Αναπηρίες, στον χοροαθλητισμό και στην Καλαμάτα. Με το σύνθημα «Visit Kalamata to dance» 10+ πλέον ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα θα φιλοξενήσουν και φέτος τους συμμετέχοντες του Kalamata Dance Cup, ενισχύοντας δυναμικά την οικονομία της περιοχής, σε μια περίοδο χαμηλής τουριστικής σεζόν. Η τελετή έναρξης, οι διαγωνισμοί με πάνω από 1.500 χοροθεάματα σε όλα τα είδη χορού και τους 40 καταξιωμένους Διεθνείς Κριτές χορού από Ελλάδα και εξωτερικό, το πολιτιστικό πρόγραμμα, η βραδιά Gala Σαββάτου, το αφιέρωμα της Κυριακής, τα σεμινάρια χορού στο Πνευματικό Κέντρο και η βραδιά Practice, η παρέλαση χορευτών από 11 χώρες συμμετοχής, οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, η τελετή λήξης, οι απονομές του Μεγάλου Βραβείου Καλαμάτας και το πάρτι των χορευτών-αθλητών, θα προσφέρουν σε όλους μια μεγάλη γιορτή χορού απ' όλο τον κόσμο αλλά και ένα αντάμωμα λαών και πολιτισμών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΧΟΡΟΥ

-Σάββατο 4/11: 1. Solo Latin mini kids 2. Ballet 3. Acro dance 4. Fitness Dance 5. Oriental 6. All ladies latin groups 7.Latin couples | 19:30: GALA | 8.Overall Latin 9. Solo Latin youth + adults 10. Amateur Latin couples adults 11. Professional Latin couples |TEAM MATCH | Final awards

-Κυριακή 5/11: 1. Folklore Dances 2. Greek 3. Caribbean 4. Para Dance 4. Argentine Tango 5. Showdance 6. Teacher - Student 7. Contemporary 8. Reggaeton 9. Dance Hall 10. Heels 11. Commercial 12. Hip – Hop. ιδιωτικές συλλογές. Εικόνες του βρίσκονται επίσης στη Γαλλία, το Λέτσε της Απουλίας την Αμερική και αλλού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 20/10 στις 8 μ.μ..