Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 16:07

Πρεμιέρα κάνει απόψε «Η Παγίδα» από το Σχήμα “Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος”

 

 

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. η χειμερινή παραγωγή του Θεατρικού Σχήματος “Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος” με το έργο «Η Παγίδα», του γνωστού Γάλλου ηθοποιού, κινηματογραφικού σκηνοθέτη και συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών μυστηρίου Ρομπέρ Τομά, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Πάνου Ηλιόπουλου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 19 Νοεμβρίου, κάθε εβδομάδα, καθημερινά από Πέμπτη έως και Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες Παρασκευή, η πρόεδρος του σχήματος Ολγα Θεοδώρου έκανε λόγο για ένα αστυνομικό έργο το οποίο πραγματεύεται γενικότερα την ανθρώπινη ψυχολογία σε σχέση με το μυστήριο και την περιέργεια του ανθρώπου αλλά και με το σήμερα, όντας όπως είπε όχι ξεπερασμένο αλλά επίκαιρο. «Οποιος το παρακολουθήσει θα καταλάβει την επικαιρότητα η οποία εμφανίζεται στο τέλος του έργου, συνδέοντας το με τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα» σημείωσε, τονίζοντας πως στη νέα αυτή παραγωγή συμμετέχουν άτομα που παίζουν για πρώτη φορά. «Εάν δεν υπάρχει ένας ψυχικός σύνδεσμος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε δεν μπορεί να αποδοθεί μια παράσταση, γνωρίζοντας πως το σύνολο μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα» πρόσθεσε. Ο σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος συμπλήρωσε πως είναι χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία, λέγοντας πως το Θεατρικό Σχήμα “Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος” τον έκανε να νιώσει οικεία, υπενθυμίζοντας πως έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στην συγκεκριμένη ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος για το γεγονός πως βρίσκεται στο σκηνοθετικό τιμόνι, έχοντας ως μέντορα τον Κώστα Κατσουλάκη. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι ηθοποιοί του έργου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια υπέροχη συνεργασία και μια παράσταση που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ένας απελπισμένος σύζυγος, μια μυστηριώδης γυναίκα, ένας επιθεωρητής, μια ρακένδυτη ζωγράφος και μια νοσοκόμα, πλέκουν το νήμα σε μια από τις πιο αινιγματικές και γεμάτες απρόοπτα, ανατροπές και χιούμορ ιστορίες του Ρομπέρ Τομά. Ένα καλοστημένο ταξίδι μυστηρίου πλούσιο σε ένταση, δράση, συναισθήματα και χιούμορ, που διακωμωδεί καταστάσεις. Σκληρό και ταυτοχρόνως τρυφερό, ακραίο και γοητευτικό, προκαλεί στο θεατή γέλιο και προβληματισμό, μπερδεύοντας τη λογική με τη φαντασία, την αλήθεια με το ψέμα, τον αθώο με τον ένοχο μέχρι στην κυριολεξία τις τελευταίες ατάκες, εξερευνώντας αριστοτεχνικά τις πλευρές της ανθρώπινης κοινωνίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η πρωτότυπη μουσική είναι του Ανδρέα Καρασπήλιου, ενώ η μουσική επιμέλεια των Πάνου Ηλιόπουλου και Ανδρέα Καρσπήλιου, σε ενορχήστρωση και εκτέλεση του T.R.I.O. rock band. Οι χορογραφίες είναι της Μαρίας Λαδά και τα κοστούμια της Αγγελικής Σάμπαλη. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ερασιτέχνες /ιδες ηθοποιοί: Μάρω Γιαμαρέλου, Δήμητρα Διακουμέα, Γιάννης Καλαντζής, Αρμάν Καραπετιάν, Λευτέρης Καρμοίρης, Μαρία Λαδά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Ελπίδα Μελιγαλιώτη, Έφη Μπετιχαβά, Χαρούλα Νίκου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιμίκα Τάσση, Λαμπρινή Τζουνίδου, Γιούλη Χρονοπούλου. Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 12 ευρώ, ενώ θα διατίθεται και μειωμένο εισιτήριο 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνους, με την επίδειξη σχετικού αποδεικτικού και ΑΜΕΑ.  Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 6934009269 & 6948202516.

Τ.Αν.