Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 08:02

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Kalamata Dance Cup: Μεγάλη συμμετοχή και ωραίο θέαμα στην Τέντα (φωτογραφίες)

 

Με 1200 αθλητές από 14 χώρες και με 2000 συμμετοχές σε 200 διαφορετικές κατηγορίες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού Kalamata Dance Cup στο δημοτικό χώρο "τΤέντα".

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Kalamata Dance Cup χωρίστηκε σε 3 μέρη, σε παραστάσεις χορού και σε διαγωνισμούς χορού, ενώ πλαισιώθηκε από αρκετές παράλληλες πολυθεματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχοντες, συνοδούς, δημότες, θεατές και επισκέπτες. Το διήμερο χορευτικό event ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου με λάτιν, ανατολίτικους χορούς και μπαλέτο, μέχρι το άνοιγμα της Τελετής Gala το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, την παρουσίαση χοροθεαμάτων, την παρέλαση των αθλητών, διεθνών Κριτών και εμπλεκομένων παραγόντων, συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας Καλαμάτας, ανάμεσα σε πλήθος προσκεκλημένων και θεατών. Ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι παρουσιάσεις των ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ‘Ιππόκαμπου’ κ.α. Το χορευτικό “ταξίδι” συνεχίστηκε την Κυριακή με τις χορευτικές κατηγορίες Para Dance των ΑμεΑ στο διαγωνιστικό κομμάτι. Από την πλευρά τους, οι κριτές έδωσαν ένα ξεχωριστό show και οι αθλητές σύγχρονου χορού, folkrore και street style γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο μέχρι το κλείσιμο του διαγωνισμού. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγιναν παράλληλα σεμινάρια το Σάββατο, στο χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Το Διεθνές φεστιβάλ Kalamata Dance Cup είχε την υποστήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

“ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”

Σε δηλώσεις της στην “Ε”, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Kalamata Dance Cup Νίνα Δράκου έκανε λόγο για μια γιορτή του πολιτισμού υψηλού κύρους, η οποία έχει γίνει θεσμός για την πόλη. «Το κοινό της Καλαμάτας αγκάλιασε για μια ακόμα χρονιά τη διοργάνωση, αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από γονείς και συγγενείς των συμμετεχόντων. Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν κάθε χρόνο το Kalamata Dance Cup με την παρουσία τους, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των παιδιών, πόσο μάλλον των ΑμεΑ. Κάθε χρόνο έρχονται στην Καλαμάτα καινούργιοι σύλλογοι με άτομα με ειδικές ανάγκες, αποτελώντας μια κατηγορία άξια θαυμασμού» σημείωσε. Ως προς τα μηνύματα που έλαβε από τους αθλητές, η ίδια υπογράμμισε πως έδειξαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη διοργάνωση όσο και από την πόλη στην οποία διέμειναν από την Παρασκευή, ενισχύοντας την οικονομικά σε μια νεκρή, τουριστικά περίοδο. «Ανάμεσα σε άλλα, απόλαυσαν τα Μεσσηνιακά προϊόντα τα οποία διαθέταμε κατά τη διάρκεια του διημέρου» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως σημειώθηκαν πολλές διακρίσεις από τους συμμετέχοντες μέσα στο Σαββατοκύριακο οι οποίες συνοδεύτηκαν από τις ανάλογες απονομές επάθλων. Η κα Δράκου, επισήμανε πως το παρών στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έδωσαν μεταξύ άλλων ομάδες από το Κονγκό, από την Αυστραλία, από την Αμερική και το Μαυροβούνιο, ενώ 65 άτομα από το Ισραήλ που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Καλαμάτα λόγω του πολέμου, η διοργάνωση κράτησε τα εισιτήρια τους ώστε να παρευρεθούν το 2024 στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Kalamata Dance Cup.