Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 07:51

Γκαλά όπερας για τη Μαρία Κάλλας το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού

 

Eκδήλωση με τίτλο "Οpera Gala" θα παρουσιάσει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα γκαλά όπερας, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας, μια συναυλία με ένα θαυμάσιο πρόγραμμα που επαινεί την ανθρώπινη, λυρική μουσική. Μία μουσική σύμπραξη τριών διακεκριμένων μουσικών με λαμπρή σταδιοδρομία στο μουσικό στίβο, της σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση, του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου, του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, με σπουδαία διεθνή καριέρα, και της εξαίρετης Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ - η οποία θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας.

Η Χριστίνα Πουλίτση και ο Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από το bel canto, (μπελ κάντο) της ιταλικής όπερας, όπου μεταξύ αυτών θα ακουστούν αποσπάσματα, όπως, η άρια "Bel raggio lusinghier" από την όπερα Semiramide, G. Rossini,  η άρια "Ah! si, ben mio" από την όπερα Il Trovatore, G. Verdi, οι άριες ¨E΄ strano ... Sempre libera", “Lunge da lei... Dei miei bollenti spiriti", και το ντουέτο “Parigi o cara” από την όπερα La Traviata, G. Verdi, η άρια "Qui la voce ... Vien, diletto" από την όπερα I Puritani, V. Bellini, η άρια "Una furtiva lagrima" από την όπερα Εlisir d’amore, G. Donizetti, το ντουέτο "Verranno a te sull' aure" από την όπερα Lucia di Lammermoor, G. Donizetti.

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Δευτέρα 6/11, Τρίτη 7/11, Τετάρτη 8/11 και Πέμπτη 9/11.