Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 07:51

Κωμωδία του Πέτρου Αυγερινού στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Η νέα, ανατρεπτική κωμωδία του Πέτρου Αυγερινού με τίτλο “Γυναίκες, η ιστορία ενός αγάλματος όταν πέφτει απ’ τη βάση του ή Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου” θα ανέβει από τις 4 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, από το Θέατρο του Ιονίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Δύο αδελφές, θύματα κι οι δύο άγριας ενδοοικογενειακής βίας, συναντιώνται ξανά ύστερα από χρόνια έχοντας διαγράψει πορείες εκ διαμέτρου αντίθετες. Μια συγκατοίκηση που ούτως ή άλλως έχει τις “δυσκολίες” της. Σήμερα ωστόσο, ημέρα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του στρατηγού πατέρα τους, με κωμικό κι αναπάντεχο τρόπο όλα θα ανατραπούν… Μια ανάλαφρη, ατμοσφαιρική κομεντί που “κλείνει το μάτι στο θεατή” και ξεσκεπάζει τα ψέματα, τα μυστικά, τις σιωπές, τον παραλογισμό, την υποκρισία, αναδεικνύοντας το ρόλο και την αποστολή της γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Έργο παρηγοριάς. Ένας ύμνος για τη γυναίκα του σήμερα. Το Θέατρο του Ιονίου, είναι ένα μικρό επαγγελματικό, ευέλικτο θέατρο ρεπερτορίου. Εχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και έδρα της τη Μεθώνη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Στέφη Πουλοπούλου, Δώρα Παπανικολάου, Φλώρη Δανδόλου. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Αυγερινού και η πρωτότυπη μουσική της Καλλιρόης Ραουζαίου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Απόστολος Καραμπελιάς. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 9.15 μ.μ., την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 9.15 μ.μ. και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου (2 παραστάσεις), στις 7.15 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ.. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (στην είσοδο), 13 ευρώ (μειωμένο, φοιτητικό, ανέργων, αμεα), και 12 ευρώ (ομαδικό, άνω των 10 ατόμων). Προπώληση γίνεται στο ticketbox.gr και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.