Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 15:55

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Νερό δε γίνεται» στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

 

Τη συγγραφέα Μαρία Σούμπερτ θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ. η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Νερό δε γίνεται».

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας «Αγκαλιά μ' ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο». Το βιβλίο θίγει θέματα της καθημερινότητας των εφήβων αλλά και το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό να καλλιεργήσει στους νέους αιμοδοσιακή συνείδηση και να δημιουργήσει τις βάσεις για να αναπτυχθούν σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν  οι φιλόλογοι Αικατερίνη Μπαλαμπάνη και Μάρω Τσακάλου καθώς και οι μαθητές/τριες της γ'  τάξης του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διατεθούν στους μαθητές αντίτυπα του βιβλίου, δωρεά του Εθνικoύ Κέντρου Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ, και η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία της.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.