Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 08:27

Εναρξη εορταστικών εκδηλώσεων σε Καλαμάτα Μεγαλόπολη και Μεσσήνη

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας στην Καλαμάτα θα φωταγωγηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. και το γεγονός αυτό θα σημάνει την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην παραλία θα ανάψει αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα για τις ανάγκες της τελετής φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου της κεντρικής πλατείας κλειστή θα παραμείνει η οδός Αριστομένους από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

 

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ 

Γιορτινή βραδιά  στη Μεγαλόπολη 

"Χριστουγεννιάτικη νύχτα" διοργανώνουν σήμερα ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος της αρκαδικής πόλης, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το βράδυ ως τις 11 τη νύχτα.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί στις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, όπου μία ώρα αργότερα θα ανάψουν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ακολουθήσουν πολλά χάπενινγκ, δώρα, εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική του δήμου.

 

Φωταγώγηση δέντρου αύριο στη Μεσσήνη 

Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάβει ο Δήμος Μεσσήνης αύριο στις 7 το βράδυ, ενώ και οι έμποροι της πόλης θα ανοίξουν τα καταστήματά τους και θα προσφέρουν κεράσματα στους επισκέπτες. Θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του δήμου, το Ωδείο Μεσσήνης Ματούλα Φίλου και το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης, που θα δώσει μια παιδική παράσταση. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη και να το ρίξουν σε κουτί που θα έχει βάλει ο δήμος με την ευκαιρία της γιορτής. 

Μετά τη φωταγώγηση, η γιορτή θα συνεχιστεί στον πεζόδρομο 28ης Οκτωβρίου. Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 5 το απόγευμα και ο Αγιος Βασίλης θα προσφέρει δώρα στα παιδιά. Για τους μεγάλους θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και ποτά, ενώ και στην πλατεία ο Εμπορικός Σύλλογος θα στήσει το δικό του περίπτερο και θα κερνάει γλυκίσματα.