Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 20:03

"Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

Τον "Χριστουγεννιάτικο εφιάλτη" θα προβάλει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στος 9:15 μ..μ στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο συμπαθής αλλά φαντασμένος σκελετός ονόματι Τζακ Σκέλινγκτον, μαγεύεται, όταν ανακαλύπτει το μαγικό και λαμπερό κόσμο των Χριστουγέννων και θεωρεί πλέον υποχρέωσή του να αναλάβει ο ίδιος την οργάνωση της φαντασμαγορικής αυτής γιορτής. Έτσι, πείθει τους πολίτες της βαρετής, κατά τη γνώμη του, πόλης Halloween να τον βοηθήσουν, απαγάγει τον Άγιο Βασίλη και μετατρέπει τη γιορτή των Χριστουγέννων σε μια γιορτή γεμάτη τρόμο, περιπέτειες και δυσάρεστες, όσο κι ανατρεπτικές εκπλήξεις, ειδικά για τα παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους.

Το υπέροχο αυτό, κλασσικό πλέον φιλμ σε σενάριο και παραγωγή του σπουδαίου Τιμ Μπάρτον και σκηνοθεσία Henry Selick, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από τη δημιουργία του. Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν τρία χρόνια, και χρειάστηκε τεχνικό προσωπικό συνολικά 120 ατόμων για τη δημιουργία του. Η ταινία από την εμφάνισή της ήδη μετατράπηκε σε ρεύμα κι αποτελεί για πολλούς το σύμβολο και το χρονικό σημείο έναρξης για την μαζικότερη εξάπλωση του gothic ρεύματος.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣΕΦΙΑΛΤΗΣ -- NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS [1993]

Σκηνοθεσία: Henry Selick, Tim Burton
Παίζουν: Danny Elfman, Chris Sarandon

Διάρκεια: 76 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών