Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 08:20

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: "Πολύ κακό για το τίποτα"

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο για πρώτη φορά στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Πολύ κακό για το τίποτα". Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαρτίου και θα δίνονται κάθε μέρα. Το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ και 7 το μειωμένο, για τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Ειδικά για αύριο Παρασκευή, θα δοθεί μια κανονική παράσταση - πρόβα τζενεράλε στην οποία θα μπορούν να μπουν δωρεάν όσοι έχουν κάρτα ανεργίας. Η προπώληση θα γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας κάθε μέρα, το πρωί και το απόγευμα ως τις 8 μ.μ.. Η παραγωγή είναι μια συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και γίνεται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΜΕΘ, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθούν για την αγορά προϊόντων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Αυτή η παραγωγή είναι η τρίτη στην οποία το ΜΕΘ συνεργάζεται με την σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της στο ΜΕΘ ήταν η "Αυλή των θαυμάτων". 

Ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος είπε χθες σε συνέντευξη τύπου πως οι 23 ηθοποιοί δούλεψαν άοκνα, αμέσως μόλις τελείωσε η προηγούμενη παραγωγή "Οι Γερμανοί ξανάρχονται". Η κ. Φλέσσα ευχαρίστησε το ΜΕΘ για τη συνεργασία και είπε πως ήταν ευτυχής συγκυρία το ότι γνώρισε πολλά νέα παιδιά με όρεξη για το θέατρο. Το έργο όπως είπε το επέλεξε γιατί είναι από αυτά που δεν έχουν παιχτεί πολλές φορές. Είναι ευχάριστο κείμενο, γιατί αφορά τη φιλία και τον κεραυνοβόλο έρωτα.

Τελευταίος μίλησε ο Μανώλης Σηφογιωργάκης νέο μέλος της ομάδας που σημείωσε πως η παράσταση θα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, για όλους.

Στην παράσταση "Πολύ κακό για το τίποτα τη σκηνοθεσία έκανε η Κλεώνη Φλέσσα, τα σκηνικά σχεδίασε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος, τη μουσική επέλεξε ο Σπύρος Ρουμελιώτης. Το σκηνικό κατασκεύασαν οι Βασίλης Μπιτσώνης, Δημήτρης Μπιτσώνης. Ζωγράφισε και έφτιαξε μάσκες ο Βενετσάνος  Μπαλόπουλος. Η επιμέλεια του φροντιστηρίου είναι των Βενετσάνου Μπαλόπουλου, Μαρίας Λυκούσης. Τον ήχο επιμελήθηκε ο Χρήστος Νικολόπουλος και φωτογραφίες από τις πρόβες έβγαλε ο Λεωνίδας Μακρής. Επιμέλεια για τις κομμώσεις έχει η Ματίνα Σιψά,για τους φωτισμούς ο Χρήστος Νικολόπουλος. Τα ηλεκτρολογικά ανέλαβε ο Γιώργος Πουλάκος, την κατασκευή και την επιδιόρθωση κοστουμιών οι Μαρία Παπαδοπούλου, Γιολάντα Παπαδοπούλου.

Παίζουν οι: Λεονάτα: Μαρία Θεοδωρακάκου, αγγελιοφόρος: Αναστασία Τζιωρτζίδη, Βεατρίκη:Γωγώ Μπελογιάννη, Ηρώ: Γεωργία Λαζάρου, Δον Πέτρος: Μανώλης Σηφογιωργάκης, Δον Ιωάννης: Βασίλης Μπιτσώνης, Βενέδικτος: Σπύρος Ρουμελιώτης, Κλαύδιος: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μπεκράκιος: Κώστας Κουτσουμπός, Βαλέρια: Δήμητρα Φιλοσόφου, Μαργαρίτα: Γιώτα Ζαχαροπούλου, Ούρσουλα: Πέγκυ Θεοδουλίδη, Σκυλόμουρος: Μιχάλης Καραταράκης, Ξινίων: Αντώνης Μπούνας, Α' φρουρός: Μυρσίνη Παναγάκη, Β' φρουρός: Λευτέρης Γιαννακόπουλος, Γ' φρουρός: Μάνος Zαχαριάδης, ιερέας: Μαρία Λυκούση, φωτογράφος: Γιάννης Τζούμης, αρχόντισσα: Μαρία Σταυροπούλου, νεωκόρος: Νίκη Καψή.

 

Γ.Σαρ.