Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 08:07

Εκδήλωση της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια (φωτογραφίες)

Εσπερίδα με θέμα «Οδική ασφάλεια - Τροχαία ατυχήματα» διοργάνωσε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Διαμαντής Μητρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Π. Νίκα. 

Ομιλητές ήταν ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις «Συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων», ο επιμελητής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παν. Γιαννόπουλος, με θέμα «Υποδοχή πολυτραυματιών στο νοσοκομείο και αντιμετώπιση αυτών» και ο συγκοινωνιολόγος, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ Παν. Παπαντωνίου, με θέμα: «Πολιτικές και μέτρα μείωσης των οδικών ατυχημάτων».

Παράλληλα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού υλικού, ενώ χθες στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως και αύριο διανέμεται έντυπο υλικό από τους τροχονόμους στους οδηγούς, σε σχολεία και στρατόπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετικό φυλλάδιο γίνεται αναφορά στα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, αλλά και στους επικίνδυνους δρόμους της Καλαμάτας, που είναι οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος), Λακωνικής, Φαρών, Ναυαρίνου και Αθηνών.