Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014 19:29

Πρεμιέρα για το «Ονειρο καλοκαιρινής νυχτιάς» στο ΔΗΠΕΘΕΚ

 

 

Το «Ονειρο καλοκαιρινής νυχτιάς» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ κάνει πρεμιέρα στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας αύριο Κυριακή (28/12) στις 11.30 π.μ.

 

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο το 1595, που έχει πλούσια ηθογραφικά στοιχεία και λαϊκές παραδόσεις. Ολα ξεκινούν λίγο πριν γίνει ο γάμος του Δούκα της Αθήνας, Θησέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων, Ιππολύτης. Η νεαρή Ερμία αρνείται να συμβιβαστεί με την επιθυμία του πατέρα της να την παντρέψει με το Δημήτριο, γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Ετσι αποφασίζουν να κλεφτούν και να το σκάσουν τη νύχτα μέσα από το δάσος. Η καλύτερη φίλη της, η Ελένη, το μαρτυράει στο Δημήτριο και τους ακολουθούν … Εν τω μεταξύ, στο δάσος καταφτάνουν ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Ομπερον και η βασίλισσα, η Τιτάνια, οι νεράιδες και το ξωτικό που λατρεύουν όλα τα παιδιά, ο σκανδαλιάρης Πουκ. Τότε ξεκινάει ένα τρελό και απίστευτα κωμικό μπέρδεμα, μιας και ο Πουκ κάνει κάποια μικρά λάθη στη χρήση ενός μαγικού φίλτρου και οι τέσσερις φίλοι μπλέκονται στην παγίδα του. Μεταμορφώσεις, έρωτες, ξωτικά, ένας γάιδαρος και η βασίλισσα Τιτάνια υφαίνουν τον ιστό της πιο υπέροχης και μαγικής ιστορίας.

Η διασκευή είναι της Κάκιας Ιγερινού, η σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, τα σκηνικά – κοστούμια και οι φωτισμοί επίσης του Κώστα Κατσουλάκη. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Εύη Γιαννακοπούλου. Παίζουν οι: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Αλέξια Μουστάκα, Νίνα - Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας.

Παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν στην Κεντρική Σκηνή ως εξής:

Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 11.30 π.μ., Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Γενάρη την ίδια ώρα. Οργανωμένες παραστάσεις θα δίνονται για σχολεία από την Πέμπτη 8 Γενάρη, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή πρωί στην Κεντρική Σκηνή. 

Οι άλλοι συνεργάτες που βοήθησαν ήταν οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρκάκος, Πάνος Κουραμπάς, Skitsofrenis, Βούλα Σαρδέλη, Ολυμπία Δημητρέα. 

 

Για επικοινωνία με το ΔΗΠΕΘΕΚ: 27210 82616, 6983-581023.