Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 08:46

"2001: Οδύσσεια του διαστήματος" στην Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία "2001: Οδύσσεια του διαστήματος" του Κιούμπρικ προβάλλει τη Δευτέρα η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις 9.15 μ.μ. Στην ταινία παίζουν οι: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester.

Η "Οδύσσεια του διαστήματος" αποτέλεσμα σκληρής εργασίας 2 τετραπέρατων ανθρώπων του Stanley Kubrick και του Arthur Clarke αποτελεί ένα επικών διαστάσεων φιλοσοφικό δοκίμιο πάνω στην πορεία του ανθρώπινου γένους μέσα στο χώρο και το χρόνο.
Το υπαρξιακό αίνιγμα, η μοναξιά και η μηδαμινότητα του ανθρώπου μέσα στο σύμπαν, το μυστήριο της ζωής και του θανάτου τέθηκαν για πρώτη φορά με τέτοια βαθύτητα σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία έτσι κι αλλιώς εντυπωσίασε με την υπερσύγχρονη αισθητική και το κινηματογραφικό της στιλ, ενώ ο ήχος όσο και η μουσική αποτελούν τα βασικά αφηγηματικά της μέσα.
Εχει ψηφιστεί και καταχωριστεί επανειλημμένως ανάμεσα στις σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου ενώ η βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου τη χαρακτήρισε εθνική κληρονομιά μεγάλης πολιτισμικής σημασίας.
Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.