Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:58

«Με τους Ρομά στο μουσείο» και στην Καλαμάτα (βίντεο)

Προβολή ταινιών μικρού μήκους έγινε σήμερα το απόγευμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, σε συνέχεια του προγράμματος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Με τους Ρομά στο μουσείο» και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου).

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Οι ταινίες γυρίστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης και αποτελούν συμπαραγωγή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Αυτές επιχειρούν να καταγράψουν και να γνωστοποιήσουν μέσα από την κινηματογραφική γλώσσα, επιμέρους πτυχές της σημερινής πραγματικότητας διαφορετικών κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά, καθώς και τον τρόπο που αυτή συμπλέκεται με την ιστορικότητα και τη συλλογική ταυτότητα των συγκεκριμένων πληθυσμών. 

Οι προβολές συνεχίζονται και αύριο στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στις 6.30 μ.μ. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Την Πέμπτη θα προβληθούν οι ταινίες: "Οδός Ιριδος" (50΄) σε σκηνοθεσία Μύρνας Τσάπα, "Oι φυλές των Ρομά" (44΄) σε σκηνοθεσία Νίκου Αναγνωστόπουλου.