Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 21:42

Μεσσήνη: Εκδήλωση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ – Ιντεάλ, στη Μεσσήνη το βράδυ της Παρασκευής 24 Απριλίου, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης πραγματοποίησε αφιερωματική εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Το ακροατήριο με ενδιαφέρον άκουσε αρχικά την κατατοπιστική εισαγωγή της Προέδρου του Σωματείου, φιλολόγου Κωνσταντίνας Αντωνάκου – Γκότση, τόσο για τις μελλοντικές εκδηλώσεις λογοτεχνικού περιεχομένου που θα πραγματοποιηθούν, όσο κυρίως και για τη σημασία του έργου του Μαν. Αναγνωστάκη.

Ακολούθησε η σε βάθος παρουσίαση της εργοβιογραφίας του ποιητή από τον φιλόλογο Τίμο Γιαννακόπουλο. Σιωπή και συγκίνηση επικράτησε, όταν ποιήματα του Μαν. Αναγνωστάκη διάβασαν η φιλόλογος και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου – Χριστακοπούλου και ο φιλόλογος – εκπαιδευτικός Παναγιώτης Κακούρης, αφού προηγουμένως εύστοχα τα σχολίασαν.

Ο λόγος πλαισιώθηκε με οπτικοακουστικό υλικό, ενώ τις αναγνώσεις ακολουθούσε η ομώνυμη μελοποίηση, με τη Γεωργία Μαυρέα στο πιάνο και τη Φωτεινή Μπεκρή στο τραγούδι.

Μια βραδιά αισθαντικού λόγου και μουσικής, με την οποία το Σωματείο εθελοντών Μεσσήνης τίμησε ένα συνεπή αγωνιστή, έναν αντισυμβατικό άνθρωπο, έναν εξαίρετο εκπρόσωπο της πρώτης μεταπολεμικής ποιοτικής μας γενιάς.