Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 13:30

Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής το Ιούνιο στο Ναύπλιο

Την διοργάνωση του 24ου διεθνούς φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στο Ναύπλιο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά την χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

 

Το φεστιβάλ μουσικής θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως και τις 28 Ιουνίου 2015 και το συνολικό κόστος θα αγγίξει τις 48.000 ευρώ, ενώ παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής ο καταξιωμένος Ελληνας πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης.

Κατά την συζήτηση διατυπώθηκαν προτάσεις από τους δημοτικούς συμβούλους για την αναβάθμιση του Φεστιβάλ, μέσα από ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες, με κύριο συστατικό την παρουσίαση ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, καθώς και την ανάδειξη της τοπικής μουσικής δημιουργίας.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στην φετινή διοργάνωση, τόνισε πως το φεστιβάλ, «αποτελεί το κυριότερο πολιτιστικό προϊόν του Δήμου το οποίο γεφυρώνει τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, αυτούς του πολιτισμού και του τουρισμού».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού και Τουρισμού, Πόπη Καλκούνου, υπογράμμισε ότι, «το μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου αναδεικνύει τη βασική αξία της πολιτιστικής αποκέντρωσης μέσα από εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας». Προσθέτοντας, «πρόκειται για υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, οι οποίες υποβάλλουν το κοινό στη συμμετοχή των δρώμενων, καθώς πλαισιώνονται από την ιστορία και την αίγλη των χώρων των ιστορικών μνημείων, όπου πραγματοποιούνται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ