Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 23:01

Τιμήθηκαν για το συγγραφικό τους έργο Κουμάντος, Ζερβής και Μπιτσάνης σε εκδήλωση για τη "δύσκολη Δημοκρατία"

 

Κατάμεστο ήταν το βράδυ της Πέμπτης το αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος με θέμα "Η δύσκολη δημοκρατία 1946-1967". 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι φοιτητές επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον συγγραφέα Νίκο Ι. Ζερβή, στον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγή Κουμάντο και στον δημοσιογράφο - τέως αρχισυντάκτη της "Ε" Ηλία Μπιτσάνη, για το συγγραφικό τους έργο.

Για το θέμα της εκδήλωσης μίλησαν ο τ. πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο επίτιμος καθηγητής Πέτρος Θέμελης και ο επίκουρος καθηγητής Θανάσης Χρήστου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος. Αρχικά, χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους των φοιτητών, ο Ορέστης Παππάς, η Ευθαλία Λαρετζάκη, η οποία διάβασε κείμενο της κοσμήτορος Ευριδίκης Αντζουλάτου-Ρετσίλα, ο Δημήτρης Βεργόπουλος εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της "Ε"