Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 16:59

Καταπληκτικές ερμηνείες στη "Μελωδία της Ευτυχίας" στην Καλαμάτα (βίντεο)

Μια πολύ προσεγμένη θεατρική παραγωγή παρακολουθήσαμε στην Καλαμάτα την Τρίτη το βράδυ: "Η Μελωδία της Ευτυχίας" αντήχησε στο κατάμεστο Κάστρο, με πρωταγωνιστές τους Ακη Σακελλαρίου, Demy, Ναταλία Δραγούμη και Γιώργο Τζαβάρα - τους οποίους πλαισίωναν ένα σμάρι ταλαντούχα πιτσιρίκια που έκλεψαν την παράσταση, αλλά και εξαίρετοι δεύτεροι ρόλοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις με τα υποκριτικά αλλά και τα φωνητικά τους προσόντα.

Το διάσημο μιούζικαλ διαδραματίζεται στα αυστριακά βουνά - και η φωτεινή γιγαντοοθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής έκανε ευκολότερη τη... μετάβασή μας εκεί, εισάγοντάς μας πότε στα άδυτα του Μοναστηριού και πότε στο σαλόνι των Φον Τραπ ή στην κάμαρα της Μαρίας. Το υπόλοιπο σκηνικό, λιτό και αντιπροσωπευτικό, άφηνε τον απαραίτητο χώρο στην πρόζα, τη μουσική και τα τραγούδια... που αγαπιούνται με την ίδια ένταση από τους θεατές εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Ο Ακης Σακελλαρίου οδήγησε με ακρίβεια και με πολλή τρυφερότητα το ρόλο του (τον πλοίαρχο φον Τραπ) από την αυστηρή πειθαρχία του πένθους, στη μουσική και την επανεκκίνηση της ζωής - διατηρώντας ταυτόχρονα την ανυποχώρητη φιλοπατρία του απέναντι στους ναζί, δίχως στόμφο.

Η νεαρή Demy ενσάρκωσε με επιτυχία τη Μαρία, που έφερε το τραγούδι στα χείλη των παιδιών κι ολόκληρης της οικογένειας, γνωρίζοντας η ίδια τον έρωτα - και εντυπωσίασε με τη φωνή της.

 

Η κομψή αλλά και ανθρώπινη Βαρόνη Σρέιντερ της Ναταλίας Δραγούμη, όπως και ο κατεργάρης οικογενειακός φίλος Μαξ Ντετβάιλερ του Γιώργου Τζαβάρα, ενέτειναν με την παρουσία τους το γέλιο... αλλά υπογράμμισαν και την πολιτική-φιλοσοφική ουσία του έργου: Υπάρχουν αρχές, υπάρχουν αξίες, υπάρχει η μουσική, υπάρχουν οι άνθρωποι - αλλά δεν υπάρχει "άσπρο - μαύρο". Ούτε καν στην ψυχή μιας καλόγριας που το φοράει.

Πέπη Αλευρά