Κυριακή, 09 Αυγούστου 2015 11:17

Ανω Πόλη Κυπαρισσίας: Πλήθος κόσμου στο παζάρι αντικών (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα το υπαίθριο παζάρι αντικών, που ξεκίνησε την λειτουργία του προχθές στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.

Ενα παζάρι που διοργανώνεται για 11η χρονιά από το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και το Δήμο Τριφυλίας και την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου και το οποίο έχει καταφέρει να γίνει θεσμός. Αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της Τριφυλίας προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Φέτος συμμετέχουν 14 εκθέτες σε 26 περίπτερα έχοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία από διάφορα είδη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των μυημένων σε αντίκες και συλλεκτικά κομμάτια.

Πρώτη μέρα λειτουργίας του προχθές το βράδυ και εκεί βρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαστε στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας σε ένα ιστορικό, μυστηριακό, αισθηματικό τόπο, τον πνεύμονα και την αναπνοή της πόλης και του δήμου μας. Το παζάρι αντικών είναι ένας θεσμός καθιερωμένος εδώ και πολλά χρόνια. Ενας θεσμός που κοσμεί αλλά κυρίως προσάδει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και χρώμα σε αυτή την Παλιά Πόλη. Αυτή η πόλη σηματοδοτεί μια προοπτική ανάπτυξης τουριστική, ιστορική, πνευματική. Είναι ένας χώρος ο οποίος όλοι οι Ελληνες πρέπει κάποια στιγμή να τον επισκεφθούν γιατί δεν θα τους προδώσει ποτέ».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας Τζίμα Ιμιρτζιάδη τόνισε: «Εμείς εδώ επιμένουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην δυσπραγία των καιρών. Αποφασίσαμε και φέτος να γίνει το παζάρι. Ολοι οι έμποροι είναι εδώ με πάρα πολλά αντικείμενα. Εχει αρχίσει η επισκεψιμότητα και ελπίζουμε ο κόσμος να περάσει όμορφα στο παζάρι. Εδώ στην Παλιά Πόλη, πάνω στο Μεγάλο Καλντερίμι προσπαθούμε να αναδείξουμε την αξία της Παλιάς Πόλης και να προσελκύσουμε επισκέπτες, με το παζάρι να είναι η πιο δυνατή εκδήλωση.

Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε τις γνωστές πλέον βραδιές οινογνωσίας όπου παρουσιάζουμε τα κρασιά του τριφυλιακού αμπελώνα, που παράγει εξαιρετικά κρασιά με διεθνείς βραβεύσεις, τα οποία ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει».

Το παζάρι θα λειτουργεί μέχρι και τις 11 του μηνός καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Να σημειώσουμε ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας του το επισκέφθηκαν επίσης αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κουτσούλης, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, επίσης ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Αργύρης Καμπούρης κ.ά.

Κ.Μπ.