Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 09:42

Να θυμηθώ... 4 Δεκεμβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- "Ο ηγέτης στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην παιδεία και τον πολιτισμό" διάλεξη σήμερα στις 6 μ.μ. στο "Rex" από τον K. Nιάρχο.

- Παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Καραμπάτσου «Η σταφιδική εξέγερση του 1935. Ο ατέρμονος ‘‘Μεσοπόλεμος’’ της αγροτιάς» σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο αγρόκτημα «Ομορφιές και Δυσκολίες», του Δημήτρη Τσίγκανου, στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

- Παραστάσεις του "Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος" με το έργο του Ζιροντού "Η τρελή του Σαγιό" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου. Καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 μ.μ.

- “Shirley Valentine” στο θεατράκι της "Αυτοσχέδιας σκηνής" στην οδό Μπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Tηλέφωνο κρατήσεων: 6908-676277. Για κρατήσεις μέσω internet : http://goo.gl/forms/CZ29JCPg9a. Κάθε Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα, "Η πτώση του Δον Ζουάν".

- Νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ "Φόβος" στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας ως τις 27 Δεκέμβρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

- Εργαστἠριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και δώρων από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας "Φοίφα" σε συνεργασία με την ομάδα "Re:Think" αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. 

- Παιδική παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία της Τζόυς Ευείδη στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. και στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. 

- «Μουσικές του κόσμου» με την Κατερίνα Παλαιολόγου - σοπράνο και τον Στάθη Γυφτάκη - πιάνο με lieder των Schubert, Schumann, Brahms και Wagner, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- "Ουζερί Τσιτσάνης", πανελλήνια πρεμιέρα, κοινωνική, 116’, 19:15 & 22:00, Αίθουσα 2.

- "The hunger games: Επανάσταση: μέρος 2", περιπέτεια, 136’, 19:00, Αίθουσα 1.

- "Spectre", περιπέτεια, 148’, 21:45, Αίθουσα 1.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.

ΛΑΚΩΝΙΑ

- Προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

ΑΘΗΝΑ

- Τους Μάνο Ελευθερίου (στιχουργό-συγγραφέα) και Σταύρο Μπένο (πρόεδρο) του Σωματείου "Διάζωμα" τιμά ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Οργανισμός "Επίλογος" την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο "Μέγαρο Μουσικής Αθηνών", όπου θα παρουσιαστεί η 24η ετήσια έκδοση του "Επίλογος 2015". Την εκδήλωση, η οποία γίνεται το πλαίσιο του "Megaron Plus" στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος", θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός.