Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 09:43

Να θυμηθώ... 17 Δεκεμβρίου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Χριστουγεννιάτικο bazaar και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας έως και τις 31 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

- “Shirley Valentine” στο θεατράκι της "Αυτοσχέδιας σκηνής" στην οδό Μπενάκη 19 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Tηλέφωνο κρατήσεων: 6908-676277. Για κρατήσεις μέσω internet: http://goo.gl/forms/CZ29JCPg9a. Κάθε Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα το θεατρικό του Βαλεντίν Κρασνογκόροβ "Η πτώση του Δον Ζουάν" στις 9.15 μ.μ.

- «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από το Σύλλογο Γονέων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας έως και σήμερα στην Κεντρική Πλατεία. 

- Eνημερωτική εκδήλωση - ημερίδα σήμερα 12 - 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Νικόλαος Πολίτης" στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ανατολικό Κέντρο - Παλαιό Στρατόπεδο, Καλαμάτα), με θέμα την ανάδειξη και τη διαχείριση των αρχαίων θεάτρων, σε συνεργασία με το "Διάζωμα". 

- Χριστουγεννιάτικη συναυλία μαθητών της τάξης πιάνου, σήμερα στο Ωδείο στις 6 μ.μ.

- Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από την 120 ΠΕΑ σήμερα στις 7 μ.μ.  στο κινηματοθέατρο της μονάδας. 

- Προβολή ταινίας «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σήμερα στις 9.15 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

- "Εορταστικός Δεκέμβρης" του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Τριφυλίας. Στην Βιβλιοθήκη του Κοινοτικού Μεγάρου, προβολή ταινίας  αύριο στις 6 μ.μ. 

- Φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και χορούς από το Σύλλογο «Ελπίδα Αριος» αύριο στον Αρι στις 7 μ.μ.

- Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το Σάββατο στις 8.30 μ.μ.

- Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τα Παιδικά Χωριά SOS το Σάββατο από τις 9.30 το πρωί από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών. Στις 4 μ.μ., τα σχολεία της πόλης στολίζουν τα δένδρα τους με τις πιο πρωτότυπες ιδέες και τα φωταγωγούν στην Πλατεία του Δημαρχείου. 

- Εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» το Σάββατο στις 11 π.μ.: ο Αγιος Βασίλης βγαίνει στην αγορά. Στις 12 μ. "Δημιούργησε το δικό σου στολίδι!". Την Κυριακή, κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

- Εορταστικές εκδηλώσεις στην Πύλο: το Σάββατο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στις 12 μ. οι μπάντες του Ωδείου Πύλου δημιουργούν μια ροκ ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα θα γίνονται κατασκευές για μικρούς και μεγάλους από το Εικαστικό Εργαστήρι Πύλου, 10 - 2 μ.μ. και εορταγορά από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πύλου και συγκέντρωση τροφίμων από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, με σκοπό τη διάθεση αυτών σε οικονομικά ασθενείς ομάδες. Το ίδιο διάστημα θα γίνεται συλλογή παιδικών ρούχων, λευκών ειδών και τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου, με σκοπό τη διάθεσή τους στο "Χαμόγελο του παιδιού" για το σπίτι στην Κυλλήνη.

Την Κυριακή 11 - 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Karalis", παράσταση: "Το φάντασμα του Μάρλεϋ" του Κάρολου Ντίκενς. Συμμετέχουν: Ορχήστρα Χορωδία Ωδείου Πύλου, Σχολή Μπαλέτου Πύλου, Θεατρική Ομάδα της σκηνοθέτιδας Βίνιας Πετρούνια.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εγκαίνια της κοινής έκθεσης «Επί γης ειρήνη/Peace On Earth» του Dermot Naughton Ιρλανδο - Αμερικανού κεραμίστα, μόνιμου κατοίκου Στούπας και του Σπύρου Φέγγου μόνιμου κατοίκου Καλαμάτας αύριο στις 8 μ.μ. στο Καλλιτεχνικό Στέκι στην οδό Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Ως τις 10 Ιανουαρίου, καθημερινά 7 μ.μ. - 11 μ.μ., Τετάρτες και Πέμπτες 11 π.μ. - 1 μ.μ.

- Εκθεση εικαστικών έργων του Νίκου - Γαβριήλ Πεντζίκη στην Πινακοθήκη "Α. Τάσσος" μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου: Δευτέρα και Τρίτη 9 π.μ. - 2 μ.μ. και Πέμπτη και Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

- Εκθεση φωτογραφίας της ομάδας του Καλλιτεχνικού Στεκιού με συντονιστή τον Νίκο Ηλιόπουλο στο καφέ "Κούνιες". Το ποσό των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στο "Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας". 

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Αίθουσα 2: "Ενας άλλος κόσμος", κοινωνική, 114’, πανελλήνια πρεμιέρα, 19:30 & 21:30 (Αίθουσα 1) & 22:15.

- "Ο Καλόσαυρος" 3D, κινούμενα σχέδια, 100’, πανελλήνια πρεμιέρα, 18:45.

Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.