Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 07:55

"Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου" στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις για τη νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας "Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου" του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν αύριο Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 12 μ. και από την Δευτέρα 11 του μήνα θα αρχίσουν οι οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική της Αννας Παπαϊωάννου, οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Αρης Πλιός και παίζουν οι: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας. Είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ και της εταιρείας "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά η βασίλισσα κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ένας από την Δύση κι ένας από την Ανατολή, καταφθάνουν εκεί για να την ακούσουν. Η βασίλισσα τους ανακοινώνει πως έχουν 3 μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι καλύτερος γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ' αυτόν θα χαρίσει την ιστορία της, ενώ τον άλλο θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι 3 μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για να ακούσουν τα δύο παραμύθια. Παρακολουθώντας τους δύο κόσμους, της Δύσης και της Ανατολής, οι μικροί θεατές διακρίνουν τις διαφορές τους και διαμορφώνουν εικόνες των πολιτισμών τους. Μέσα από τα δύο παραμύθια «ταξιδεύουν» σε άγνωστους κόσμους. Ο Τριστάνος από τη μία πλευρά και ο Αλή από την άλλη, οι ήρωες των δύο παραμυθιών, θα χορέψουν, θα ερωτευθούν, θα διασχίσουν ερήμους αλλά και θα παλέψουν. Στο τέλος, όμως, οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα φτάσουν να έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους.

Για πληροφορίες και κλείσιμο παραστάσεων για σχολεία μπορεί κανείς να καλέσει στα: 27210 82616, 6983-581023. 

Το εισιτήριο στοιχίζει 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 για τα παιδιά.